Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski
Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a transmis țărilor libere că e nevoie de „pregătiri” din cauza pericolului iminent venit din partea Federației Ruse. Acesta a spus că Putin ar putea folosi oricând armele sale nucleare, în contextul în care armata rusească nu a reușit să cucerească Ucraina în 50 de zile de război.

„Nu ar trebui să aşteptăm momentul în care Rusia decide să-şi folosească armele nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta”, a spus președintele Zelenski.

Acesta a cerut Occidentului medicamente împotriva radiațiilor și semnarea de tratate pentru a putea cere ajutor economic în cazul unui dezastru nuclear.

Cu doar o zi înainte, Zelenski a spus la CNN că e nevoie ca țările occidentale să se pregătească pentru ce este mai rău

Totodată, liderul de la Kiev a vorbit și despre proiectul de reconstrucție a Ucrainei, precizând că sarcina esențială nu este doar de a reconstrui casele, podurile și drumurile distruse de ruși, ci și de a da înapoi oamenilor ce au pierdut din cauza acestui război.

„Acum este un moment istoric. Momentul în care putem rezolva o dată pentru totdeauna multe probleme vechi ale întregului mediu al vieţii noastre. Când putem face urbanism de calitate acolo unde nu a existat. Putem lua în considerare fluxurile reale de trafic. Economie de energie garantată, materiale ecologice, incluziune. Acesta este momentul când vine vorba de organizarea spaţiului de locuit şi de calitatea reconstrucţiei”, a declarat Zelenski, potrivit News.ro.

De asemenea, președintele Ucrainei a anunțat că va oferi locuințe temporare celor care au fost nevoiți să își părăsească locul unde au trăit înaintea începerii războiului.

„Cei a căror casă a fost distrusă de război. Locuinţe temporare până le vom reconstrui casele. Sau până când oamenii primesc despăgubiri în metri pătraţi sau bani”, a mai declarat liderul de la Kiev.

Citește și: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentSărbătorile Pascale, umbrite de războiul din Ucraina. Papa Francisc: „Ne rugăm pentru toată suferința voastră”
Articolul următorCozi interminabile la poştă pentru un timbru care înfățișează nava scufundată Moskva
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.