Clotilde Armand, bună de plată în contul Romprest

Consilierii Locali din Sectorul 1 au refuzat votarea rectificării bugetare solicitată de edil pentru plata penalităților către compania de salubritate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a cerut o rectificare bugetară pentru a plăti, printre altele, și penalitățile către Romprest, stabilite în urma unor hotărâri judecătorești. Însă consilierii locali au sefuzat să voteze, motivând că edilul este „sursa crizei gunoiului din Sectorul 1”, relatează Antena3.

„Am niște cheltuieli,pe partea de funcționare, am plătit niște sume fantastice din facturi din anul 2020, am fost obligată să le plătesc chiar dacă contractele sunt acum sub anchetă. Aceste cheltuieli trebuie să le fac”, și-a justificat Clotilde Armand solicitarea privind rectificarea bugetară.

Armand a solicitat această rectificare după ce Primăria Sectorului 1 a cumulat penalizări de 23 de milioane de lei, cu 11 milioane în plus față de momentul în care companiei Romprest i-a fost admisă de către Judecătoria Sectorului 1 „cererea de încuviințare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, după cum se arată în minuta instanței, potrivit HotNews.

Captură Romprest, 15.10.2021

Revenind la momentul actual, în cadrul ședinței de îndată din 11 octombrie, Clotilde Armand a cerut votul consilierilor, însă aceştia au refuzat să voteze, mai mult, aceștia i-a cerut edilului să plătească din banii proprii penalizările, având în vedere că Armand a fost cea care a decis să nu respecte contractul.

„În ședința din 11.10.2021, intervenția mea și cea a colegului meu, Dinu Gheorghe (n.r. consilier PNL), referitor la neplata facturilor restante către firma de salubritate. Eu am precizat că există, din cauza întârzierilor la plată, penalități de 23 de milioane de lei. Acest segment al ședinței este dovada clară că Primarul Clotilde Armand cunoștea situația și nu a vrut să plătească facturile la timp. În consecință, trebuie să își asume integral plata tuturor penalităților, fiind singurul vinovat pentru acest prejudiciu. Primarul Clotilde Armand este, deci, prin propriile sale vorbe și fapte recunoscute, sursa crizei gunoiului din Sectorul 1”, a scris consilierul liberal, Dan Podaru în descrierea clipului video postat pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că la finalul anului trecut, Clotilde Armand a cerut prestatorului de servicii de salubritate stornarea facturilor deja emise și refacturarea „prestări efective a serviciilor”, solicitarea venind ca urmare a neregulilor constatate  în Nota de raport nr. 37031/04.12.2020 a Poliției Locale Sector 1.

Daniela Popa, pentru Clotilde Armand: „Ocupați-vă să faceți treabă în sector”

Articolul precedentGarda de Mediu „escaladează” ridicolul. Blochează barjele pe Dunăre pentru 1% „impurități”
Articolul următorBiroul Executiv al PNL, ședință înaintea întâlnirii cu premierul desemnat