Biroul Executiv al PNL, ședință înaintea întâlnirii cu premierul desemnat

Astăzi, în jurul orei 14.00, este programată cea de-a doua întâlnire dintre liderii PNL, UDMR și grupului parlamentar al minoritățile naționale cu Dacian Cioloș, președintele USR

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal se reuneşte în şedinţă vineri, la ora 11,00, în sistem videoconferinţă, transmite Agerpres. Potrivit unor surse Digi 24, este vorba de propunerea liberalilor pentru funcția de premier, altul decât Florin Cîțu

Şedinţa de astăzi are loc în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian (grupul parlamentar al minorităţilor naţionale).

De altfel, liderul PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu Cioloş, că trebuie să prezinte în interiorul formaţiunii politice pe care o conduce ce s-a discutat în prealabil între liderii partidelor, cu alte cuvinte să fie stabilit mandatul cu care se va prezenta la cea de-a doua întâlnire cu premierul desemnat. „Eu nu iau decizii de unul singur. Voi merge în PNL, vom discuta, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea după aceea care sunt discuţiile”, afirma Florin Cîţu.

Dacian Cioloş, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a anunţat că, în cursul zilei de vineri, va avea o nouă întâlnire cu liderii PNL şi UDMR, precizând că le-a transmis acestora intenţia lui de a forma cât mai repede un guvern.

„Prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare, atât pentru gestionarea pandemiei, cât şi pentru gestionarea creşterii preţurilor la energie şi a implementării PNRR. (…) Obiectivul meu este să dăm un guvern cât mai repede, să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid. (…) Colegii, preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, au spus că au nevoie de o discuţie în partid, ca să ia un mandat pentru o astfel de negociere şi că în următoarele zile, vineri, vom avea o întâlnire să vedem care sunt deciziile conducerilor celor două partide”, a afirmat Cioloş.

De altfel, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a precizat că o a doua întâlnire a liderilor ar urma să aibă loc vineri, în jurul orei 14.00.

Cioloș susține necesitatea formării cât mai rapide a unui guvern, iar într-un interviu acordat TVR, a prciat că acesta este testul de fapt adevărat al unui politician sau al oricărui om care îşi propune un proiect. „Nu guvernezi doar când e soare, când e vară, când totul merge bine, când recoltele sunt abundente, când toată lumea e mulţumită, guvernezi şi în situaţii dificile şi tocmai în situaţii dificile oamenii au nevoie să te simtă aproape, să simtă empatia, să simtă că le vezi problemele şi cauţi soluţii, chiar dacă nu întotdeauna le găseşte pe cele mai bune”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș: „Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea”

Articolul precedentClotilde Armand, bună de plată în contul Romprest
Articolul următorPMP solicită măsuri urgente: „La fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus”