Foto preluare Antena 3

Partidul Mișcarea Populară este atent la ceea ce se întâmplă în țară și cum evoluează pandemia, astfel că are la rândul său solicitări legat de modul în care ar trebui gestionată situația.

Chiar dacă nu mai are reprezentare în Parlament, implicit nici „voce” sau pârghii, PMP face o solicitare către Klaus Iohannis, considerând că deciziile cele mai bune pot fi luate doar în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Spre deosebire de alte discuții sterile și dincolo de critici, PMP arată prin intermediul unui comunicat de presă că există soluții pentru depășirea noii crize sanitare, la mai bine de un an și jumătate de când România se află sub imperiul coronavirusului.

Concret, pe lângă convocarea CSAT, PMP subliniază că ar fi totuși înțelept ca autoritățile să stabilească anumite priorități, să ceară ajutor din afară pentru suplimentarea numărului de cadre medicale, dar și să se pună serios pe treabă în ceea ce privește campania de vaccinare.

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, avertizează PMP.

Articolul precedentBiroul Executiv al PNL, ședință înaintea întâlnirii cu premierul desemnat
Articolul următorDacian Cioloș: „Avem oameni şi avem de unde alege”