Dacian Cioloș: „Avem oameni şi avem de unde alege”

Premierul desemnat a afirmat că ar fi mai multe „liste” pentru viitorul guvern

Liderul USR, Dacian Cioloș, premierul desemnat pentru formarea unui guvern „funcțional”, a afirmat la TVR că formațiunea sa are suficienți oameni pentru crearea mai multor variante de guvern. Mai mult, că nu există o listă de viitor Executiv, așa cum a apărut în spațiul public. „Una? Eu am văzut vreo patru sau cinci (n.r. liste), fiecare se amuză să facă câte o listă şi să o scrie de mână ca să pară cât mai originală. Nu există”, a precizat Cioloș în emisiunea menționată.

Totodată, acesta a precizat că în urma discuțiilor cu cei din Biroul Național s-a convenit să se facă liste de nume, printre acestea aflându-se atât foștii miniștri din guvernul demis săptămâna trecută, cât și unii aflați la guvernare în 2016, sub conducerea lui Cioloș.

„Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil pentru multă lume, nume evidente pentru că avem colegi în USR PLUS… nu doar foştii miniştri, dar avem colegi care au fost miniştri şi în 2016, care au fost miniştri şi acum câteva luni, care au activitate foarte dinamică şi vizibilă şi eficientă în Parlament. Avem oameni şi avem de unde alege, deci vom avea o discuţie în momentul în care ne va fi clară situaţia, dacă construim un guvern de coaliţie, cu partenerii de la PNL şi UDMR, dacă îşi vor dori şi ei acest lucru, sau dacă vom merge singuri şi ne pregătim pentru aceste variante şi la sfârşitul aceste săptămâni vom lua o decizie”, a afirmat Dacian Cioloş.

Cabinetul Cioloș, un guvern „fragil”

De asemenea, premierul desemnat a adăugat că guvernul propus de partidul său va fi unul „fragil”, dar că ar putea fi votat de parlamentarii care nu vor să îşi asume riscuri având în vedere că vine iarna.

„Pentru mine e clar, dacă acest guvern pe care USR îl va propune va trece, că va fi un guvern fragil. El poate să pice după aceea, oricând în Parlament. Pe de altă parte, mă aştept să existe destul de mulţi parlamentari care îşi doresc să treacă o iarnă cât mai liniştită, fără să îşi asume prea multe riscuri, la guvernare fiind, şi atunci, dacă există o majoritate de parlamentari care îşi doresc acest lucru, cum am spus, noi suntem gata să ne sacrificăm şi să punem pe masă o echipă de guvernare şi un program”, a mai spus Dacian Cioloş.

Astăzi, în jurul orei 14.00, este programată a doua întâlnire dintre premierul desemnat și liderii PNL, UDMR și grupului minorităților naționale.

Între timp, Biroul Executiv al PNL va avea o ședință în formatul videoconferință, iar potrivit unor surse Digi 24, este vorba de propunerea unui premier din partea liberalilor, altul decât Florin Cîțu, fapt care ar putea duce la depunerea mandatului de către Dacian Cioloș.

PSD îl avertizează pe premierul desemnat să nu se prezinte cu Voiculescu în Guvern

Articolul precedentPMP solicită măsuri urgente: „La fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus”
Articolul următorArafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”