PSD îl avertizează pe premierul desemnat să nu se prezinte cu Voiculescu în Guvern

„Să nu îndrăznească să vină în Parlament cu Groparul Sănătății pe lista sa guvernamentală”

PSD a reacționat după ce în spațiul public a fost anunțată,„pe surse”, componența guvernului minoritar USR, cu care Dacian Cioloș s-ar putea prezenta în fața Guvernului. Unul dintre nume i-a făcut pe social democrați să transmită un avertisment către premierul desemnat, cel al lui Vlad Voiculescu – pentru portofoliul Sănătății, pe care PSD îl consideră „groparul  Sănătății”.

„Dacian Cioloș să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetență și scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile”, se arată în comunicatul PSD, semnat de Biroul de presă.

Totodată, PSD a subliniat că în ciuda faptului că echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloș nu ar avea șanse de a primi votul de încredere al Parlamentului, „prezența lui Vlad Voiculescu sau a interpușilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă și o bătaie de joc la adresa societății românești! Miniștrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovați de dezastrul medical și umanitar în care a ajuns România”, au mai spus reprezentanții PSD. Mai mult, aceștia au precizat că miniștrii de la USR PLUS (Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă), de altfel ambii aflțndu-se pe „lista scurtă”, nu au niciun drept să acuze „că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliu de ministru fără a avea nimic de obiectat”.

Potrivit comunicatului de presă, social democrații fac referire și la o situație greu de acceptat, cea din Botoșani, unde numărul mare de decese din ultima săptămână au determinat administrația cimitirelor să apeleze la ajutrul unui excavator, groparii fiind depășiți de situație.

„Astăzi românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu și ceilalți interpuși ai săi au fost mai interesați de privatizarea serviciilor medicale și de controlul achizițiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunțatul val patru al pandemiei”, au mai precizat cei de la PSD. De altfel, aceștia îi consideră pe Voiculescu & Comp direct responsabili pentru pacienții arși în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI și pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor infectați cu Covid, care mor cu zile și aglomerează cimitirele din România.

Mai mult, PSD consideră că „acești gropari ai sistemului medical” nu au ce căuta pe o listă a unui guvern, ci pe lista celor investigați pentru catastrofa sanitară.

De altfel, de numele lui Vlad Voiculescu se leagă două moțiuni simple, una care a picat, iar cea de-a doua a fost retrasă, acesta fiind demis de Florin Cîțu, chiar înaintea dezbaterii și votului.

PSD, a doua moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu

Articolul precedentCîțu vrea certificat verde, în Capitală și județul Ilfov
Articolul următorSorin Cîmpeanu susține că media infectărilor cu COVID-19 în școală este sub media națională