Sorin Cîmpeanu (captură video)

Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24, a precizat că decizia DSP de a închide școlile din Ilfov dau bătăi de cap părinților. Demnitarul a precizat că părinții nu știu dacă să-și mai trimită copiii la școală sau să-i țină acasă.

Ministrul demis al Educației a explicat că în ultima săptămână, media infectărilor în unitățile de învățământ este sub media națională a infectărilor.

„În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% – e coincidenţă – infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu, relatează Digi24.

Cîmpeanu: Părinții trebuie să-i ferească pe copii de orice tip de colectivitate

La nivel național, peste 400 de școli și-au suspendat activitatea cu prezența fizică datorită ratei mare de infectare cu noul coroanvirus. Cîmpeanu a precizat că părinții ai căror elevi fac școală de acasă trebuie să-i ferească de orice tip de colectivitate.

„Îmi place să cred că părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. (…) Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii”, a mai spus Cîmpeanu, relatează Digi24. De asemenea, conform ultimelor date ale Ministerului Educației, aproape 15 % din numărul total de elevi studiază online, adică 459.284 de copii. Totodată, un număr de 16.316 preşcolari și elevi şi 5.425 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu Covid-19.

La începutul lunii octombrie, Sorin Cîmpeanu a declarat că Autoritatea Naţională a Medicamentului va stabili tipul de teste care vor fi folosite pentru screening-ul infecţiei cu SARS-CoV-2 în şcoli. Altfel spus, peste 70 de milioane de teste vor fi puse la dispoziţia unităţilor de învăţământ până la sfârșitul primului semestru.

Ministrul demis Sorin Cîmpeanu a conchis că trecerea în formatul online al învățământului românesc ar reprezenta un dezastru pentru elevi.

Reacția lui Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a solicitat închiderea școlilor

Articolul precedentPSD îl avertizează pe premierul desemnat să nu se prezinte cu Voiculescu în Guvern
Articolul următorDanemarca oferă salarii de până la 5.000 de euro muncitorilor români
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.