Reacția lui Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a solicitat închiderea școlilor

Ministrul a spus că, în momentul de față, nu există cadru legal potrivit căruia DSP să poată să dispună închiderea unităților școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o primă reacție după ce DSP Ilfov a cerut închiderea școlilor, în urma creșterii ratei de infectare în județ. Potrivit declarațiilor ministrului, în acest moment nu există un cadru legal care să oblige instituțiile să-și închidă porțile pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu: „Nu există cadru legal pentru trecere generalizată, nediferențiată în online la nivelul unui județ”

Cîmpeanu a adăugat că decizia, în sine, se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ, spunând, de asemenea, că DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. „DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că nu are informații din care să reiasă faptul că DSP să fi făcut realizat vreo anchetă epidemiologică în toate cele aproximativ 270 de instituții de învățământ din județ, sugerând că decizia ar fi nimic altceva decât una care debordează de exces de zel. „În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, a mai spus acesta.

Directorul DSP Ilfov, Teodor Negulescu a declarat astăzi că a solicitat renunțarea la cursurile fizice și trecerea în online școlilor din județul Ilfov, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.

Citește și: Năsui arată cum se fac angajările la stat, pe „ochi frumoși”

Articolul precedentScandalul din jurul Laviniei Coțofană: trei joburi, 24 de ore și o „căruță” de interese
Articolul următorAmendă de 20.000 de lei pentru o primărie din Timiș: anvelope, deșeuri din construcții și saltele abandonate pe câmp
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.