Foto: Timiș Online
Foto: Timiș Online

Primăria orașului Recaș din județul Timiș este nevoită să achite o sancțiune în valoare de 20.000 de lei.

Decizia a venit după ce comisarii Gărzii de Mediu Timiș au identificat numeroase locații în care erau abandonate gunoaie, la voia întâmplării.

Comisarii au găsit multiple neconformități, motiv pentru care au dispus și multiple măsuri de salubrizare a zonelor. Mai mult, în urma controalelor, deșeurile au fost predate către societățile autorizate.

Anvelope, deșeuri din construcții și saltele abandonate în Recaș, județul Timiș

În perioada 29 septembrie – 11 octombrie, o echipă de comisari din cadrul GNM Comisariatul Județean Timiș a efectuat un control tematic în Recaș pentru verificarea stării de salubrizare, precizează Timiș Online.

Astfel, au fost găsite multiple deșeuri din plastic, toate abandonate pe câmp, dar și la marginea localității. Printre deșeuri, enumerăm plastic, anvelope, deșeuri din construcții, saltele și deșeuri textile.

Garda de Mediu a amendat primăria și a decis măsuri de salubrizare

În urma neconformităților constatate, comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sancțiune contravențională, amendă, în valoare de 20.000 lei, conform legislației specifice și au dispus măsuri de salubrizare a zonelor în care s-au identificat abandonări de deșeuri și predarea deșeurilor către societăți autorizate”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu pe Facebook.

Conform legii, este interzis ca deșeurile să fie aruncate sau incendiate în afara spațiilor autorizate. Una dintre sancțiuni o poate reprezenta și confiscarea autoturismelor cu care au fost transportate deșeurile.

Recaș este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Recaș (reședința) și din satele Bazoș, Herneacova, Izvin, Nadăș, Petrovaselo și Stanciova. A primit statutul de oraș în aprilie, 2004.

Articolul precedentReacția lui Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a solicitat închiderea școlilor
Articolul următorOrban nu vrea să fie părtaș la „căderea” României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time