Orban nu vrea să fie părtaș la „căderea” României

„Atâta timp cât eu nu mai sunt președinte la PNL, nu mai pot avea această funcție”, a precizat Orban după depunerea demisiei din funcția de șef al Camerei Deputaților.

Fostul lider liberal, Ludovic Orban și-a motivat decizia de a demisiona din funcția de șef al Camerei Deputaților, demisie pe care a prezenta-o astăzi, anunțată fiind chiar după înfrângerea de la Congres. Concret, Orban a precizat că nu vrea să fie părtaș cu ceea ce se întâmplă în România, iar pentru că nu mai ocupă șefia partidului nu are legitimitatea de a fi șeful Camerei, subliind faptul că vinovată de criza politică actuală este „gruparea demolatoare” în frunte cu șeful statului.

„Pentru a putea gira astfel de funcții nu le poți gira doar dacă ai legitimitate, pe care o ai din voturile cetățenilor. Atâta timp cât eu nu mai sunt președinte la PNL, nu mai pot avea această funcție.Nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în PNL. Am promis românilor patru ani de guvernare și de pace, în care să investim și să construim. Ce a făcut gruparea demolatoare în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare democrața în PNL, au impus o conducere în opoziție cu dorința PNL și și-au încălcat promisiunile”, a declarat Orban după depunerea demisiei.

Acesta a ținut să menționeze că nu poate să fie complice la decizii prin care ar fi încălcat Constituția României. „Nu mai pot să exercit acastă funcție cât timp gruparea demolatoare, cu sprijinul lui Iohannis, este pregătită să calce democrația în România. Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc”, a mai spus Orban, adăugând că demisia sa reprezeintă atât o eliberare, cât și un nou început. „Sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români, care și-au exprimat încrederea în noi, în mine”, a mai spus Orban.

Cât privesc discuțiilor potrivit cărora ar pleca din PNL, prin înființarea unui nou partid care să respecte ideologia liberală, Orban a precizat că atunci când va lua această decizie o va face publică.

Florin Cîțu, criticat pentru alocarea banilor din Fondul de Rezervă, chiar și de colegii de partid

Articolul precedentAmendă de 20.000 de lei pentru o primărie din Timiș: anvelope, deșeuri din construcții și saltele abandonate pe câmp
Articolul următorO statuie aurie, cu Merkel călare pe un cal, a fost expusă într-un oraș din Germania (Video)