Florin Cîțu, criticat pentru alocarea banilor din Fondul de Rezervă, chiar și de colegii de partid

Violeta Alexandru se alătură celor care l-au taxat pe premierul interimar pentru „mârșăvia” făcută chiar după moțiunea de cenzură.

În plin scandal generat de modul discreționar în care au fost alocați banii către primării din Fondul de Rezervă al Guvernului, premierul interimar Florin Cîțu este criticat nu doar de cei din opoziție sau cu care era în coaliția de guvernare până de curând, ci chiar și de colegii de partid.

O astfel de reacție a venit din partea fostului ministru al Muncii, deputatul Violeta Alexandru, care într-o postare făcută pe o rețea de socializare a atras atenția cu privire la acestă situație, care „nu caracterizează PNL”, considerând că astea erau practici ale social democraților, fiind îngrijorată, totodată, de suspiciunile care planează asupra noii conduceri a partidului.  

„Bănuiesc sau, mai corect spus, îmi place să cred că nu avem nicio satisfacție, ca partid, pentru faptul că am dat un 1 miliard de lei la primării din fondul de rezervă. Nu așa facem reforme. Primarii trebuie să aibă resursele necesare printr-o corectă stabilire a bugetului (eventual la rectificare) și, în general, printr-o descentralizare reală a veniturilor”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a ținut să sublinieze faptul că fiind liberali, acest mod de alocare nu le oferă satisfacție. „Pe principiul acesta, practicat de atâția ani, de ce mai avem buget și construcție bugetară? Să fie toți banii publici direct în fondul de rezervă iar primarii să stea la coadă să ceară bani pentru orice cheltuială necesară. Așa ceva nu caracterizează PNL. Sigur că nu sunt absurdă, dacă sunt situații neprevăzute, Fondul le poate aborda dar așa cum arată lucrurile, am ajuns, din păcate, la altceva. Și sper că această atitudine, care creează o falsă impresie că Bucureștiul ar fi puternic în relație cu toate comunitățile locale, nu ne dă vreo satisfacție pentru că atunci nu am înțeles nimic din ceea ce oamenii ne cer pentru a se schimba lucrurile în România”, a mai scris deputatul liberal.

De asemenea aceasta a precizat că este nevoie de schimbare a lucrurilor, de modernizare, dar mai ales, că trebuie înțeles că „Bucureștiul nu este stăpânul banilor publici colectați din taxele și impozitele oamenilor. Nici jupânul cu care te pui bine pentru a termina un proiect european pentru care înțeleg că aveai nevoie (deși ar fi trebuit să fie în buget) de resurse pentru co-finanțare”, a postat Violeta Alexandru, care a adăugat că deși nu știe detalii despre modul în care au fost făcute alocările, este îngrjorată de faptul că planează suspiciuni asupra PNL, dar și asupra actualei conduceri. „Ne afectează pe toți cei din partid deși nu avem nicio legătură. Sunt multe explicații de dat și, din respect pentru cei care conduc comunitățile locale, ele ar trebui oferite. Tocmai pentru a arăta că liberalii nu se complac în practici PSDiste. Ar fi păcat. Avem tot ceea ce ne trebuie ca să facem diferența”, a concluzionat fostul ministru, acum deputat de București.

Ciolacu s-a decis. Va face plângere penală pentru abuz în serviciu

Articolul precedentDr. Mihai Craiu: „Am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul”
Articolul următorUn fost judecător al CCR susține că Iohannis nu poate să-l propună imediat pe Florin Cîțu prim-ministru