Dr. Mihai Craiu, sursa foto: Gandul.ro

Valul patru al pandemiei a lovit puternic în populație, iar în spitale au ajuns să fie internați copii cu forme severe de COVID-19. Spitalele de pediatrie din București sunt pline, iar doctorii au ajuns să decidă cine are prioritate la internare.

Medicul Mihai Craiu a declarat că nu mai există loc pentru internare, iar populația nu înțelege în ce situație se află tot sistemul medical din România. Totodată, doctorul a explicat că părinții copiilor care sunt infectați nu sunt vaccinați.

Dr. Mihai Craiu: „Nu mai avem unde să-i punem”

Medicul pediatru a explicat pentru Digi24 că în momentul de față s-a ajuns într-o situație „în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”. De asemenea, Mihai Craiu susține că lucrurile se vor înrăutăți, iar spitalele nu vor mai putea face față numărului mare de bolnavi de COVID-19. Conform spuselor doctorului, cel mai mic pacient internat e un nou-născut, iar cel mai mare minor are vârsta de 17 ani.

„Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a avertizat doctorul. Totodată, medicul a recomandat părinților să se vaccineze, aceasta reprezentând cea mai bună metodă de a-i proteja pe copii. Tulpina Delta, care se răspândește mult mai ușor, este mai agresivă în cazul copiilor, care nu au fost atinși de boală sau făceau forme ușoare.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vacinare, a precizat că la începutul anului viitor, România va primi 1,2 milioane de doze de vaccin Pfizer pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane. Vaccinul este așteptat să fie autorizat în Uniunea Europeană la finalul lunii octombrie.Compania Pfizer și BioNTech a solicitat autorității de reglementare din Statele Unite ale Americii ( SUA) autorizarea vaccinului anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), joi s-au vaccinat 63.000 de persoane, iar numărul lor crește de la o zi la alta.

Valeriu Gheorghiță avertizează că România se află într-o situație mai gravă decât cea din regiunea Lombardia, de anul trecut.

Articolul precedentMihai Tudose, despre actuala conducere a țării: „Ăștia nu sunt în stare să conducă fierul de călcat pe cămășă”
Articolul următorFlorin Cîțu, criticat pentru alocarea banilor din Fondul de Rezervă, chiar și de colegii de partid
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.