Ciolacu s-a decis. Va face plângere penală pentru abuz în serviciu

„Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”

Liderul PSD , Marcel Ciolacu este hotărât să facă plângere penală celor care au decis alocarea discreționară a banilor din Fondul de Rezervă către primăriile conduse de PNL și UDMR. Mai mult, Ciolacu a prezizat într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook că va ataca și desființa această hotărâre de guvern, dar a și dat asigurări că Florin Cîțu „va pleca”, de tot.

„Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame!  Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR. Cîțu și-a plătit functia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise! Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ține pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

De altfel, președintele PSD a ținut ăs le transmită un mesaj clar celor care au sunt artizanii unei guvernări eșuate, că nu cedează.

„Le spun clar: în ciuda tuturor amenițărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda! Vor primi în schimb ceea ce merită: 1. plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern;  2. atacăm și desființăm hotârărea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă; 3. Cîțu va pleca! De tot”, și-a încheiat mesajul Marcel Ciolacu.

2.756 de administrații locale au primit finanțare de peste un miliard de lei

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, pentru proiectele locale, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor, plătite de consiliile județene.

Astfel, 2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării. „Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Cseke Attila, se arată în comunicatul MDLPA.

Concret, 2.514 comune din România au primit o finanțare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați pentru 48 de municipii. Fondurile acoperă necesarul de finanțare a autorităților publice locale, în funcție de execuția bugetară a acestora și de necesități.  

Cea mai mare sumă, la nivel de județ, este alocată județului Constanța (71.437.000 lei), urmat de Suceava (46.293.000 lei) și Mureș (42.508.000 lei), iar pe ultimele poziții se află județele Brăila, Ialomița și Dâmbovița, cu sub 10.500.000 lei, potrivit HotNews.

PSD îi va face plângere penală lui Florin Cîțu

Articolul precedentDeputatul Budăi, constatări fără soluții: „Vinovați pentru criza actuală sunt președintele României, PNL și USR”
Articolul următorArafat spune că nu se uită la Constituție când e vorba de salvarea vieților