datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

PSD îi va face plângere penală premierului Florin Cîțu, pe baza unei declarații făcute de fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, potrivit căruia premierul va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i plăti pe primarii liberali care l-au votat la Congresul din 25 septembrie.

„Vom face această plângere. Ştiţi cum? Citând chiar din ce a spus fostul preşedinte PNL, aseară, că prim-ministrul Florin Cîţu dă o ordonanţă de urgenţă, astăzi sau mâine, când au şedinţa de guvern, ca să-i plătească pe cei care l-au votat. Asta spune un membru de vază al partidului, cel care până mai ieri conducea partidul. Păi atunci cum să nu faci plângere cu citat din Ludovic Orban? Nu poţi să împarţi ţara în primarii PNL şi primari ne-PNL. Toate comunităţile din România au nevoie de bani şi trebuie să existe criterii după care împarţi aceşti bani”, a spus Sorin Grindeanu, prim vicepreședintele PSD, în cadrul unei conferințe de presă de luni, de la sediul Partidului Social Democrat.

De altfel, încă de săptămâna trecută, liderul social democraților l-a „amenințat” pe Klaus Iohannis „să intervină rapid pentru a opri o asemenea ticăloșie! Altfel, se va trezi cu aleșii PSD din țară, la un concert/festival/cenaclu sau ce ne va permite legea, în aer liber, la porțile Palatului Cotroceni.

Mai mult, Grindeanu a afirmat că „amenințarea” lui Ciolacu este doar la nivel de discuție, o decizie finală urmând să fie luată în cazul în care premierul își va finaliza intenția față de primarii liberali.

„Haideţi să vedem în ce mod va da HG-ul Cîţu, dacă este astăzi sau mâine, că nu ştim foarte exact şi modul în care va împărţi banii din fondul de rezervă. În momentul acela, oricum vom lua o decizie legată de această plângere penală şi de alte măsuri pe care le vom lua”, a mai afirmat Grindeanu.

PSD: „Pe ultimii metri ai unei guvernări dezastruoase, Cîțu se pregătește să mai facă o mare mârșavie”

Articolul precedentSorin Grindeanu nu este prea sigur că USR PLUS va vota moțiunea PSD
Articolul următorUSR PLUS face ultimele socoteli înainte de moțiunea de cenzură