Captura video
Captura video

Germania sărbătorește activitatea cancelarului Angela Merkel, printr-o statuie aurie, realizare a mai multor voluntari.

În cursul zilei de duminică, 9 octombrie, o statuie care o înfățișează pe un cal pe Angela Merkel a fost expusă în orașul bavarez Etsdorf.

Monumentul este în mărime naturală și o prezintă pe Merkel, cancelarul care urmează să-și părăsească funcția pe care a deținut-o de 16 ani, odată cu formarea unui guvern de coaliție. De asemenea, monumentul aparține muzeului din orașul din Bavaria, fiind situat în curtea clădirii.

Tributul tipărit 3-D are o înălțime de 2,7 metri și a fost dezvăluit de artistul Wilhelm Koch.

Partidele politice germane țin, în prezent, discuții exploratorii după alegerile federale din 26 septembrie.

Criticii nu s-au ferit să acuze inaugurarea monumentului: Merkel nu a călărit niciodată și s-a ferit mereu de extravaganțe

Omagiul este considerat unic, dar deosebit de ciudat, precizează Digi 24. Mai mulți critici au precizat că prezența șefei guvernului german călare pe un cal este o alegere nepotrivită. Aceștia au explicat și că Angela Merkel nu a călărit niciodată în public și s-a ferit mereu de extravaganțe, motiv pentru care sculptura pare mai degrabă potrivită pentru palatul unui dictator.

Artistul nu pare a fi preocupat de adevărul istoric. Ceea ce contează pentru artist este faptul că a realizat  prima și probabil singura statuie a cancelarului călare. Statuia nu stă pe piedestalul orașului, ci pe iarba din satul Etsdorf. De asemenea, este rezultatul eforturilor multor voluntari”, scrie publicația Sueddeutsche Zeitung.

Statuia a fost realizată cu ajutorul voluntarilor și nu beneficiază de finanțare din partea statului

Autorul sculpturii nu a dorit niciun sprijin financiar din partea politicienilor. Mai mult, cesta a precizat că, prin monument, își exprimă doar aprecierea personală.

Mi-au plăcut întotdeauna realizările lui Merkel pentru țară. De asemenea, am fost impresionat de faptul că, ani de zile, în politică, s-a confruntat cu politicieni bărbați” a spus realizatorul monumentului.

Articolul precedentOrban nu vrea să fie părtaș la „căderea” României
Articolul următorNăsui arată cum se fac angajările la stat, pe „ochi frumoși”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time