Năsui arată cum se fac angajările la stat, pe „ochi frumoși”

Pile, relații, prietenii politice și alte „combinații”

Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit despre sistemul „putred” al angajărilor la stat, dând exemplul ministerului pe care l-a condus, înainte ca USR să renunțe la guvernarea alături de Florin Cîțu. În mesajul său, Năsui sugerează că de vină pentru această situație ar fi chiar PNL, partidul condus acum de Cîțu, cel obișnuit să rostogolească o practică veche, practică pe care liberalii au promis, în campania electorală, că o vor elimina. Din câte se poate vedea, acest lucru nu s-a întâmplat.

Claudiu Năsui: „Fix așa se întâmplă în toate companiile de stat. De aceea nu au nicio șansă”

Claudiu Năsui este de părere că politicienii întotdeauna vor prefera un membru de partid în detrimentul omului potrivit și instruit pe nișa pe care este angajat. „Politicienii nu sunt proprietarii companiilor, ei sunt doar administratori temporari. Așa că nu au niciun interes să pună pe cineva competent să le conducă. Dimpotrivă. O persoană competentă poate are idei sau, mai grav, oprește furtul.În companiile de stat din energie corupția este în floare. Dar la ele, fiind monopoluri, nu se vede pentru că sunt profitabile. Companiile de stat din apărare, însă, sunt falimentare”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Dovada publicată de fostul ministru al Economiei:

Năsui
Foto: Facebook Claudiu Năsui

Fostul ministru a amintit că în fiecare an, excepție făcând anul 2021, companiile în cauză, din subordinea ministerului, ar fi fost „alimentate” cu bani proveniți de la bugetul de stat. „Diverșii miniștri care au alimentat sistemul de furt numesc asta „Bani pentru investiții”. Schema e simplă. Miniștri tot „investesc” banii publici în ele. După care, acele companii sunt căpușate masiv și fac pierderi. Anul viitor, mai vin bani pentru „investiții”. Și sistemul funcționează tot așa.Atunci când nu vin banii de „investiții”, companiile tot fac pierderi an de an și acumulează datorii la bugetul de stat. Datoriile ajung uriașe, după care periodic, aceiași miniștri care au alimentat furtul le șterg.În final, banii publici se tot sifonează an de an de către politicieni și partide prin aceste companii. Miniștri se laudă cu „investiții”. Iar noi plătim în continuare taxele și impozitele care susțin toată morișca.Le mulțumesc membrilor consiliului de administrație că au fost integri până la capăt, chiar dacă asta le-a grăbit revocarea.E clar că degeaba ajungi la guvernare ca să schimbi temporar politrucii din aceste companii. Găurile negre trebuie fie închise, fie vândute. În prezent, nu sunt altceva decât o sursă de bani și de sinecuri pentru partide”, a mai scris acesta.

Citește și: Dominic Fritz face un apel pentru adoptarea unei soluții în ce privește creșterea prețului la gaze

Articolul precedentO statuie aurie, cu Merkel călare pe un cal, a fost expusă într-un oraș din Germania (Video)
Articolul următorDeputatul PSD, Dan Tudorache, a anunțat că va vota împotriva certificatului verde
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.