Deputatul PSD, Dan Tudorache, a anunțat că va vota împotriva certificatului verde

„Indiferent de rezultatul dezbaterilor, eu voi vota ÎMPOTRIVĂ!”, i-a asigurat pe cetățeni social democratul

Dan Tudorache / Foto: Facebook

Deputatul social democrat, Dan Tudorache, a anunțat, în urmă cu foarte puțin timp, că nu are de gând să voteze legea adoptării certificatului verde, întrucât acesta ar fi fost mesajul primit de la cetățenii cu care a luat legătura, în ultima perioadă. Așadar parlamentarul a spus că vrea să respecte dorința celor pe care îi reprezintă, în Parlament. „Legea adoptării Certificatului Verde va intra în această săptămână în comisii”, a scris Dan Tudorache, pe contul acestuia de Facebook.

Dan Tudorache: „Indiferent de rezultatul dezbaterilor, eu voi vota ÎMPOTRIVĂ!”

„Este ceea ce mi-au cerut majoritatea cetățenilor cu care m-am întâlnit sau am discutat în ultima perioadă, practic mandatul pe care mi l-au încredințat”, a subliniat acesta, pe Facebook.

Reamintim că, în acest moment, certificatul verde este necesar tuturor celor care vor să aibă acces în restaurante, cinematografe, locuri de joacă închise, săli de sport sau de concerte. Certificatul verde demonstrează că în cazul deținătorului său au trecut cel puțin zece zile de la administrarea celei de-a doua doze (Moderna, Pfizer și AstraZeneca) de vaccin sau, după caz, că a trecut deja prin boală.

Citește și: Reacția lui Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a solicitat închiderea școlilor

În momentul de față, orice limitare a accesului cetățenilor în diverse spații (cele menționate anterior) se poate face doar printr-o lege adoptată de Parlament, sub nicio formă prin hotărâri de guvern și nici prin ordonanțe de urgență.

În plus, șeful CNCD a declarat: „Orice condiționare sau limitare a exercițiului drepturilor sau libertăților fundamentale trebuie să îndeplinească cerințele articolului 53 din Constituție, alineatele 1 si 2, respectiv a standardelor stabilite de CEDO. Prima condiție pentru a fi constituțională este ca această limitare/condiționare să fie adoptată prin lege”.

Articolul precedentNăsui arată cum se fac angajările la stat, pe „ochi frumoși”
Articolul următorComisa Europeană a luat măsuri cu privire la criza prețurilor la energie și gaze