Dominic Fritz, sursa foto: g4media.ro

Dominic Fritz a lansat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un apel pentru găsirea unei soluții la creșterea prețului la gaze. Edilul a explicat că Timișoara va intra în imposibiltate de plată pe perioada iernii datorită costurilor ridicate la întreținere.

În momentul de față, orașul de pe Bega plătește zilnic 2 milioane de lei, iar pe perioada de iarnă costurile vor crește la 3,5 miliane de lei. Altfel spus, municipalitatea va scoate din bugetul local aproape 100 de milioane de lei lunar.

„Problema este că prețul gazului a crescut atât de puternic încât se află la cote istorice, și nu există, nici măcar la Primărie, banii necesari pentru aceste plăți. Și nu doar Primăria Timișoara este în această situație, ci multe dintre orașele care au un sistem public de termoficare”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz: „Timișoara nu se va putea proteja împotriva acestei furtuni perfecte în economia globală”.

Primarul Timișoarei a mai scris pe pagina sa de Facebook că explozia prețurilor trebuie gestionată de către cei din conducerea țării. Edilul mai susține că primăria nu are banii necesari să plătească facturile ce urmează să vină datorită creșterii prețului gazului.

„Și nu doar Primăria Timișoara este în această situație, ci multe dintre orașele care au un sistem public de termoficare. De aceea, pe lângă soluțiile locale, dintre care creșterea costului gigacaloriei în condițiile în care subvenția este la limita maximă permisă de lege și restructurarea profundă a companiei sunt inevitabile, este nevoie și de o soluție națională”, a mai scris Dominic Fritz.

Se caută soluții pentru rezolvarea problemei creșterii prețurilor la energie

La inițiativa PSD, în Parlamentul României se discută despre plafonarea prețului, iar premierul desemnat Dacian Cioloș a venit cu soluția de reducere a TVA-ului la energie de la 19 % la 5 %. Totodată, %, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi ar fi o soluție în gestionarea scumpirilor gazelor naturale.

În finalul mesajului postat pe Facebook, Fritz a făcut un apel către toate partidele politice să găsească cele mai bune soluții și să le promoveze în Parlament. „Fără soluții naționale, Timișoara nu se va putea proteja împotriva acestei furtuni perfecte în economia globală”, a conchis primarul Timișoarei.

Fritz cere Guvernului ca persoanele vaccinate să nu fie supuse restricțiilor

Articolul precedentFlorian Bodog: „Guvernele Orban și Cîțu nu au făcut nimic pentru a pregăti valul 4”
Articolul următorCamera Deputaților a decis ca „dosarul cu șină” să devină istorie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.