Foto: Newsweek

Situația dramatică în care se afla România, din cauza pandemiei de COVID-19, are ca și principal vinovat guvernul, susține Florian Bodog. Senatorul PSD e de părere că atât Guvernul cât și Ministerul Sănătății „habar nu au ce au cumpărat, pe banii românilor”.

În mesajul transmis pe Facebook, Bodog susține că autoritățile statului cer ajutor internațional, când în depozite există cantități enorme de echipamente ce ar ajuta spitalele din țară. „În depozitele acelorași «autorități» zac uitate și nefolosite cantități enorme de echipamente de protecție, dispozitive medicale, ventilatoare, combinezoane, mănuși, măști, viziere, dezinfectant, etc., unele în pericol de deteriorare, altele pe cale de expirare”, a scris senatorul PSD.

Bodog: „De noaptea minții!”

Mai mult decât atât, fostul ministru al Sănătății acuză guvernele conduse de Orban și Cîțu că nu au fost în stare să inventarieze bunurile cumpărate, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru lupta împotriva pandemiei.

„Situația este dezastruoasă! E haos pentru că guvernele Orban și Cîțu nu au făcut NIMIC, dar absolut nimic pentru a pregăti valul 4. Înțeleg că ex-ministrul Mihăilă și recunoaște asta, dar nu are curajul să o facă în România, ci doar în presa externă”, a mai scris senatorul.

Bodog e de părere că PNL și USR au cheltuit bani pe materiale ce au fost uitate în depozite, iar acum sunt nevoite să ceară ajutor statelor membre Uniunii Europene.

„Criminalii ăștia care ne conduc de doi ani chiar nu merită nimic bun pe lumea asta! Îmi pare foarte rău să spun așa ceva, dar e revoltător ce am descoperit, e monstruos câtă nepăsare au în ei!”, a conchis Florian Bodog pe pagina de Facebook.

Senatorul PSD a intrat în atenția Direcției Naționale Anticorupție ( DNA) după ce și-a angajat o consilieră din Oradea și ea nu s-a prezentat la serviciu. Mai mult, femeia nu s-a prezentat fizic la București și a primit salariu. Pe lângă toate acestea, fostul ministru al Sănătății a semnat în locul acesteia fișe de pontaj și diferite documente.

Procurorii DNA susţin că ea a prejudiciat Ministerul Sănătăţii cu peste 70.000 de lei, bani încasaţi din salarii necuvenite.

Fostul ministru Bodog, după ce a fost trimis în judecată: „Nu am prejudiciat niciodată Statul cu nimic și sunt, fără dubiu, nevinovat”

Articolul precedentOrban își depune demisia de la Cameră
Articolul următorDominic Fritz face un apel pentru adoptarea unei soluții în ce privește creșterea prețului la gaze
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.