Direcția Națională Anticorupție a anunțat oficial astăzi că fostul ministru al Sănătății social democrat Florian Dorel Bodog, actualmente senator, a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni comise în mandatul său, în legătură cu salariile încasate, fără drept, de consiliera sa.

Vești referitoare despre acuzațiile aduse lui Bodog au tot fost, ultima dată în aprilie, când procurorii precizau că social democratul este suspect în legătură cu mai multe infracțiuni (12 la număr) de abuz în serviciu, fals intelectual și trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce colegii parlamentari votaseră în favoarea ridicării imunității acestuia, cu majoritate.

În mare, acuzațiile aduse de procurori sunt cele deja cunoscute, astăzi ministrul precizând pe pagina sa de Facebook că nu are niciun fel de emoție, deoarece este nevinovat. Cumva, Bodog lasă să se înțeleagă că abia așteaptă judecata în instanță, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a arunca în aer rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

„Vestea trimiterii în judecată de către DNA este una așteptată.
Voi avea ocazia cât mai curând, în fața instanței, să fiu declarat nevinovat, pentru că probele aduse împotriva mea nu atestă acuzațiile făcute de procurori.

Așa cum am mai spus, activitățile prestate public de către consiliera mea de atunci sunt accesibile oricui pentru verificare, printr-o simplă căutare pe internet. De altfel, eu am prezentat deja probe clare! Este rândul procurorilor să își prezinte dosarul.
Din punctul meu de vedere totul este cât se poate de limpede: nu am prejudiciat niciodată Statul cu nimic și sunt, fără dubiu, nevinovat.

Toate astea, în vreme ce ne aflăm sub o guvernare care ascunde, într-o imunitate totală, numărul de morți”, atrage atenția cel care a fost ministru al Sănătății în Guvernele Grindeanu și Tudose.

În dosarul instrumentat de procurorii anticorupție, alături de Bodog a fost trimisă în judecată și fosta sa consilieră, Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

În calitate de ministru al Sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.
Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei
”, se arată în comunicatul DNA.

Articolul precedentVîlceanu anunță ordonanța Guvernului privind modificarea Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală
Articolul următorOlăroiu a adus disperare în CJ Ilfov. Oficialii instituției habar n-au unde vor depozita gunoiul