Vîlceanu anunță ordonanța Guvernului privind modificarea Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală

„Cea mai importantă modificare o reprezintă E-Factura”

Dan Vîlceanu (captură video)

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a prezentat ordonanța Guvernului cu privire la modificarea Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală. „Vom avea implementarea procedurii SAFTE, un mod de control simplificat prin care organul fiscal primește informații de la cei verificați și mai face control doar dacă e necesar”, a spus ministrul Vîlceanu, în urmă cu foarte puțin timp, la sediul Guvernului, într-un briefind de presă, după ședința de astăzi a Executivului. Ministrul a mai dat asigurări că o parte din facilitățile speciale pentru companiile din România care au dificultăți din cauza pandemiei au fost păstrate.

Dan Vîlceanu subliniază: „Cea mai importantă modificare o reprezintă E-Factura”

Dan Vîlceanu a mai spus că, într-o primă instanță se va începe cu un sistem prin care contribuabilii vor putea factura în acest mod către stat, ca mai apoi să se treacă la sistemul B to B. „Prin acest sistem se asigură o transparentizare a cheltuirii banilor publici. Avem adoptate și măsuri care au ca scop sprijinirea mediului de afaceri. Păstrăm rambursarea TVA cu verificare ulterioară. Venim în ajutorul companiilor cu dificultăți, care nu își permit să plătească taxele prin eșalonarea la plată în formă simplificată. (…)  S-a deblocat și activitatea comisiei fiscale centrale care clarifică aplicarea legii”, a mai declarat Dan Vîlceanu, astăzi.

Citește și: Povestea lui Terente Ioan, bărbatul de 66 ani care a ajuns să cerșească în Marea Britanie, după ce a fost concendiat de angajator

Articolul precedentPSD, PPU (social-liberal), ALDE și PRO România își unesc forțele pentru demiterea primarului Sectorului 1
Articolul următorFostul ministru Bodog, după ce a fost trimis în judecată: „Nu am prejudiciat niciodată Statul cu nimic și sunt, fără dubiu, nevinovat”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.