Orban își depune demisia de la Cameră

Fostul lider al liberalilor, om de onoare, își respectă promisiunea făcută în toată campania alegerilor interne din PNL.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, așa cum a anunțat încă de la Congresul PNL, în urma căruia a pierdut șefia partidului. La acel moment, Orban aprecizat că și-a depus demisia pe masa lui Florin Cîțu, la partid, din considerentul că un astfel de demers făcut la nivelul secretariatului Camerei ar fi însemnat pentru PNL să piardă această funcție. Una de altfel, intens negociată în decembrie 2020.

De altfel, încă din septembrie, Orban a precizat că într-o altă situație și-ar fi prezentat demisia direct la Cameră, dar în contextul actual, acest lucru ar fi însemnat ca șefia Camerei Deputaților să ajungă la un social democrat. „Nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domnului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor”, declara Orban la acel moment.

Astfel, așa cum s-a declarat de-a lungul vremii, ca fiind un om de onoare, își va depune demisia astăzi. „Sunt un om de onoare, un om care îşi respectă cuvântul. Îmi voi depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor mâine (n.r. miercuri), la ora 12,00, şi voi face o declaraţie după ce îmi depun demisia”, a declarat Orban, marți, la Parlament.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cel care a mai fost președinte al Camerei, după condamnarea lui Dragnea, a declarat luni că social-democraţii ar putea viza funcţia de şef al Camerei Deputaţilor dacă „se creionează o majoritate”, completând că personal nu vizează o astfel de funcție, deoarece îi este suficientă cea de „şef la Ciuma Roşie”.

Potrivit unor surse News, mai mulţi liberali din tabăra Cîţu se luptă deja pentru şefia Camerei Deputaţilor, printre ei, Florin Roman – vice președinte al CD și liderul deputaților liberali, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău.

Ludovic Orban îi dă un ultimatum premierului Cîțu

Articolul precedentGabriela Firea cere Ministerului Sănătății datele cu privire la donarea de plasma imună
Articolul următorFlorian Bodog: „Guvernele Orban și Cîțu nu au făcut nimic pentru a pregăti valul 4”