Ludovic Orban îi dă un ultimatum premierului Cîțu

„Demisia mea nu este la dispoziţia domnului Cîţu pe o perioadă nelimitată”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, așa cum a anunțat sâmbătă, după pierderea alegerilor interne ale PNL. Totodată, Orban a precizat că, personal, nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu, dar nu garantează că ceilalți liberali vor face la fel, un semn clar că scaunul lui Cîțu se clatină.

„Astăzi am trimis, la partid, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia  politică în care ne găsim, președinte al Camerei Deputaților ar fi ajuns un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domnului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, la finalul acestei perioade mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban la Palatul Parlamentului. Acesta a precizat că este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

Totodată, a subliniat că există un motiv foarte puternic pentru care a luat această decizie. „Am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârșite, vreodată, într-un partid, în ultimii 31 de ani. (…) După o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât de către PSD, totul a culminat cu un așa numit Congres în care s-a încălcat, în mod flagrant și grav, cel mai important drept într-o democrație: libertatea de a alege”, a mai spus Orban.

Fostul lider liberal a fost extrem de critic cu premierul Cîțu, despre care a dat de înțeles că nu va mai rămâen multă vreme în funcția de premier.

Florin Cîțu nu înțelege un lucru: că nu va mai fi prim-ministru sau dacă va rămâne, va fi numai din mila PSD. Iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să îți bați joc de toți simpatizanții Partidului Național Liberal, care din ce în ce mai puțini cred în Florin Cîțu și se întreabă „oare ce s-a întâmpla cu PNL de a putut să mizeze pe un om”, care practic a devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non-grata.

Ludovic Orban, fost președinte al PNL

Cât privește votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, Orban a dat asigurări, că el nu va vota moțiunea, dar nu le poate cere colegilor parlamentari liberali să facă același lucru ca și el.

Rareș Bogdan: „Nu dăm nici un pas înapoi”

Articolul precedentGabriela Firea i-a făcut bilanțul lui Nicușor Dan, după un an de la alegerile locale
Articolul următorAnca Dragu mimează alegerile „civilizate” în USR PLUS