Dominic Fritz, sursa foto: g4media.ro

Guvernul Cîțu a alocat un miliard de lei, din Fondul de Rezervă, mai multor localități din țară, iar Timișoara și alte comune din județ ce sunt conduse de primari ai USR au rămas pe dinafară.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, e revoltat față de decizia luată de Executiv și a precizat aceste alocări de fonduri nu sunt ” cadouri guvernamentale”, ci bani ce ar trebui folosiți pentru urgențele cu care se confruntă localitățile.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Fritz a precizat că pe lângă Timișoara, Dumbrăvița, Cenad și Foeni nu au primit nici un leu din partea Guvernului. Totodată, edilul nu înțelege cum Medgidia, un oraș din Constanța, a primit 20 de milioane de lei, iar orașul pe care îl conduce, nimic.

Fritz: ”Miroase a răzbunare politică

În mesajul postat pe Facebook, Fritz nu înțelege de ce timișorenii sunt de vină pentru ce se întâmplă în Capitală.

”Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timișoara merită susținută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timișoarei”, se arată în mesajul de pe pagina sa de Facebook. Edilul a mai adăugat că orașul pe care îl conduce contribuie, de 30 de ani, substanțial la bugetul de stat, dar Guvernul nu alocă bani pe măsura contribuției. De asemenea, primarul Timișoarei a mai susținut că orașul s-a dezvoltat pe cont propriu, ” datorită spiritului antreprenorial al timișorenilor și investitorilor care au văzut potențialul orașului”.

Citește aici documentul oficial cu alocările de fonduri

Cu toate acestea, edilul explică nevoia urgentă a banilor de la bugetul stat, bani ce sunt necesari pentru continuarea termoficării orașului. El e de părere că creșterea prețului de gaz nu o să poată fi suportată doar de bugetul local.

,,Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, a conchis Dominic Fritz.

Din Fondul de Rezervă al Guvernului României de un miliard de lei, doar 29,2 milioane de lei au fost împărțiți la primăriile din județul Timiș. Cei mai mulți bani ajung la Dumbrava, cu edil UDMR, iar restul ajunge la primăriile PNL.

Dominic Fritz și corupția din Primăria Timișoara

Articolul precedentÎncepe campania anuală de vaccinare antigripală
Articolul următorPopularitatea lui Iohannis: de la cel mai apreciat președinte de pe Facebook, la aproape cel mai hulit
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.