Popularitatea lui Iohannis: de la cel mai apreciat președinte de pe Facebook, la aproape cel mai hulit

Românii și-au luat like-ul înapoi. Cu toate că Iohannis nu pare să le fi greșit românilor mai mult decât le-a greșit, spre exemplu, Traian Băsescu sau Ion Iliescu, acesta a reușit să îi dezamăgească cel mai mult. Klaus Iohannis a pozat în salvator, a promis schimbări, dar nu a livrat, iar acum e taxat pentru asta. Pe bună dreptate, de altfel

În 2014, pe vremea când Klaus Iohannis ajungea, pentru prima oară, președintele României, popularitatea acestuia pe rețelele de socializare atingea cote astronomice. La momentul respectiv, pagina de Facebook a noului președinte era comparată, în ceea ce privește aprecierile primite, cu pagini ale celor mai mari lideri europeni, semn că românii îi acordă acestuia toată încrederea unui nou început.

Anii s-au scurs, pagina de Facebook a președintelui Iohannis a suferit „mutații”

Cu toate că din 2014 până în prezent nu par să fi trecut prea mulți ani, pagina lui Klaus Iohannis a suferit mutații, trasformându-se din pagina celui mai iubit președinte, în pagina celui mai hulit.

O ultimă postare a președintelui a doborât recordul comentariilor negative.

„Guvernul a căzut victimă orgoliilor unor politicieni care nu au în spate nicio gândire pentru români. Politicienii care au votat moțiunea de cenzură au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente. USR, care s-a dat mare partid reformist, nu doar că a abandonat guvernarea din motive de ei știute, dar s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Voi invita luni partidele parlamentare la consultări și voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieșire din această criză. Nu ştiu dacă această primă rundă de discuții va duce la o soluție, dar sunt total implicat și hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern cu puteri depline, în plin val patru al pandemiei de COVID-19 și într-o criză a prețurilor la energie”, a scris astăzi președintele pe Facebook.

Comentariile negative au venit de îndată. Iată numai câteva dintre ele:

  • „Domnule Președinte, sunteți bine? Clipiți de două ori!”
  • „Un președinte care postează mesaje pe Facebook ca un adolescent, ca și cum toată populația României urmărește contul dumnealui cu sufletul la gură, este de o penibilitate cum n-am văzut”
  • „Ați căzut rău de tot într-o penibilitate doar de dumneavoastră știută. Pe lângă USRPLUS jigniți fără nonșalanță mii de oameni care au stat ore în șir să vă voteze, printre care mă număr. Rușine !!”, a scris un bărbat completat imediat de altul. „Se pare că ați ales să ieșiți din politică în cel mai josnic mod posibil! O alta pată neagra în scurta istorie de 30 de ani a românilor!”

Explicația e simplă. Cu toate că Iohannis nu pare să le fi greșit românilor mai mult decât le-a greșit, spre exemplu, Traian Băsescu sau Ion Iliescu, acesta a reușit să îi dezamăgească cel mai mult. Klaus Iohannis a pozat în salvator, a promis schimbări, dar nu a livrat, iar acum e taxat pentru asta. Pe bună dreptate, de altfel.

Citește și: Ionuț Moșteanu îi dă replica lui Iohannis: „Atunci când USR PLUS a cerut reforme, ați fost printre primii care v-ați opus”

Articolul precedentTimișoara nu a primit nici un leu din Fondul de rezervă al Guvernului
Articolul următorÎmpărțirea de bani se face pe ochi frumoși, mai ales în politică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.