Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Mai știți când vă dădeau bunicii bani și, în funcție de care era nepotul preferat, primea mai mult?

De obicei, nu se întâmpla ”pe față”, dar nepotul preferat mai primea încă niște bani, mai pe sub mână, mai pe șest, dar toată lumea știa adevărul.

Ce a făcut Guvernul azi (a se citi Guvernul Cîțu) e mai ceva decât ce făceau bunicii. Au dat, într-adevăr, la favoriți, dar au dat pe față. Cu ciudă. Cu sete. Sau, mai bine zis, din răzbunare, n-au dat mai deloc.

Cui? Dușmanului din mintea lui, și anume USR-ului.

Cum și unde trebuiau să ajungă acești bani?

Este vorba despre 1.010.966.000 de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, care au fost dați către primării și Consilii locale. Împărțeala s-a făcut între cele 2756 de primării, care au depus cereri de finanțare, din diverse localități ale țării.

Ironia sorții face ca grosul banilor să fi fost alocat către localități sub stindard PNL și UDMR. PSD-ul, care are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene a primit un procent de 25%. Care, între noi, fie vorba, nu e chiar de lepădat; dacă ai fi împărțit măcar aproape de o vagă idee de corectitudine.

Ce a primit USR-ul? Cinci localități conduse de USR au primit finanțare. Cinci.

Ce e interesant e că nu s-a făcut discriminare la nedat bani. Oraș, comună, municipiu? Dacă e condus de USR, a primit o mare doză de ignorare și-un mare zero la buget.

Despre ce nume vorbim?

Alba Iulia nu primește nimic. Nici Câmpulung Muscel. Bacău? Brașov? Smârdan? Rediu? Timișoara? Nimic. Și lista poate continua.

Nu cred că s-a uitat Guvernul la listă și a spus: ”Uite, dom`le, comuna Mircești chiar n-are ce face cu niște bani în plus! Nu ne interesează că are primar USR, doar că această comună chiar nu mai are ce face cu atâția bani! Ia să dăm noi la alții!”

După cum spuneam, n-au discriminat. Au făcut lista localităților care au depus cerere, au pus filtru să nu fie cu USR-ul, și-au dat la restul.

Dai în mine, dai în fabrici și-n uzine!

Cam așa pare acțiunea asta. V-ați coalizat împotriva Guvernului pe care îl conduc? Ia să vedeți cum, atât timp cât se mai poate, o să suferiți și voi, și votanții voștri, ba chiar și cei care nu v-au votat, dar stau pe lângă voi. Literalmente. La casele alăturate. În aceeași localitate.

Aș fi preferat să cred că nu a fost un act intenționat, da` prea e cusută cu ață albă.

Pe PSD nu a putut să-l ignore total, chit că PSD-ul a inițiat moțiunea de cenzură. Dar, având un număr atât de mare de primării, ar fi fost aproape imposibil să le dea mai puțin. Și, chiar și așa, Ciolacu amenință cu plângere penală, pentru abuz în serviciu. Mai că-mi vine să-i dau dreptate.

Pe mine nu mă prea afectează. Galațiul are primar PSD, au venit și la noi niște bani, acolo.

Dar știți ce e interesant? La nivel de județ, în Galați, Primăriile PNL au primit 10.200.000 RON, iar primăriile PSD, 2.100.000 RON.

Și știți cum stă Galațiul? Din 64 de localități, 42 de primării sunt PSD, 17 PNL și 5 altele.

Dar în mod sigur împărțirea s-a făcut drept, ponderat și fără țâfnă, nu-i așa?

Articolul precedentPopularitatea lui Iohannis: de la cel mai apreciat președinte de pe Facebook, la aproape cel mai hulit
Articolul următorCioloș, reacție la atacurile președintelui Klaus Iohannis
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.