Dacian Cioloș

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș a explicat motivul pentru care USR a ieșit de la guvernare. Politicianul susține că rămânerea în Guvernul condus de Florin Cîțu ar fi însemnat cauționarea unui ”comportament nedemn”. Totodată, în mesajul transmis pe Facebook, Cioloș a enumerat câteva dintre motivele pentru care USR a decis să iasă de la guvernare.

El susține că prim-ministru a dat afară ”fără motiv” doi miniștri USR și a tratat coaliția cu lipsă de respect. Altfel spus, Florin Cîțu a fost motivul pentru care coaliția s-a rupt. De asemenea, Cioloș îl acuză pe prim-ministru de ”jaf din bani publici”, după ce a aprobat, fără consultarea cu restul partenerilor de opinie, prgramul de 10 miliarde de euro – PNDL 3.

USR PLUS vrea refacerea coaliției de guvernare fără Florin Cîțu

Totodată, Cioloș a mai susținut că reformele pe care partidul său le-a propus au fost prezentate ca fiind ”sinecuri„ politice. ”Blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetăţenilor care ne-au votat şi care sunt parte a programului de guvernare”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Campania de vaccinare ar fi cunoscut alt traseu, dacă premierul lăsa puterea de decizie Ministerului Sănătății, a mai precizat Cioloș. De asemenea, Cioloș a explicat că a decis retragerea de la guvernare după ce ” ne-am dat seama că nu vom vom atinge niciunul dintre punctele agreate în programul de guvernare aprobat de Parlamentul României”, a menționat liderul USR.

Și purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, susține că USR a fost exclus de la guvernare. Cu toate acestea, președintele partidului USR a precizat că e gata să renegocieze intrarea în coaliție cu PNL și UDMR, cu un program și calendar clar de reforme. Cea mai importantă cerință e ca Florin Cîțu să nu fie propunerea de premier, iar ideea unui Guvern minoritar ar reprezenta o ” idee năstrușnică a PNL-ului”.

Dacian Cioloș a reacționat în urma criticilor aduse de către Klaus Iohannis, când acesta a precizat că au abandonat guvernarea într-o perioadă dificilă și s-au aliat cu PSD și AUR în vederea dărâmării guvernului din care au făcut parte.

Cioloș vede în plafonare, o soluție-miracol pe termen scurt

Articolul precedentÎmpărțirea de bani se face pe ochi frumoși, mai ales în politică
Articolul următorC’est fini la comedie: Procesul lui Tăriceanu poate începe. ÎCCJ a acceptat probele DNA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.