Dacian Cioloș (captură video)

Președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a afirmat, miercuri, că decizia pe care premierul interimar a anunțat-o cu privire la plafonarea prețului la energie este una populistă, mai mult, una care arată faptul că ar exista o înțelegere între Cîțu și PSD. De altfel, social democrații au fost cei care au lansat ideea de plafonare a prețului la energie.

„Nu știu dacă e etic să anunți o decizie pe care o va lua viitorul guvern. O astfel de decizie e un pic populistă. Evident, e nevoie de măsuri care să asigure populația pe perioada de iarnă că nu vor fi obligați să scoată din buzunar cât nu pot să scoată. Noi am propus și măsuri fiscale, care să vizeze și IMM-urile, care vor fi și ele afectate. Nu știu dacă plafonarea prețurilor e soluția, pentru că noi avem nevoie de investiții în sectorul energetic, ca să producem mai multă energie. Plafonarea nu e soluția-miracol decât pe termen foarte scurt, dar are efecte secundare negative”, a declarat Dacian Cioloș, miercuri seară, la TVR.

PSD cere plafonarea prețurilor la energie

Totodată, Cioloș a subliniat faptul că Florin Cîțu, prin această măsură, a dat dovadă că nu este „un liberal convins” așa cum s-a declarat de-a lungul timpului. „Probabil că există o înțelegere neasumată încă cu PSD, pentru că PSD avansat această propunere de plafonare a prețurilor la energie. Acum văd că domnul Cîțu, care spunea că e un liberal convins și asta numai măsură liberală nu e, vine cu acestă măsură. Probabil că există o înțelegere între PSD și PNL să susțină un guvern cu Florin Cîțu premier. Nu e nicio problemă, dar să-și asume. Nici nu trebuia să ne țină atâta în criză dacă exista o asemenea înțelegere”, a mai spus Dacian Cioloș.

Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că decizia privind plafonarea prețurilor la energie va fi luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. „Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă”, a declarat premierul interimar, completând și cu un avertisment pentru companiile din domeniul energiei de a nu încerca să profite în urma anunțului, căci plafonarea se va face la prețurile actuale.

Interimarul Cîțu susține plafonarea prețurilor la energie la prețul actual

Articolul precedentCandidat unic la concursul aranjat de director de la CJ Prahova
Articolul următorCriza politică dăunează, sau nu, intenției de vot