PSD cere plafonarea prețurilor la energie

Varianta PSD ar oferi românilor șansa de a reduce cu până la 43% prețurile la energie față de ofertele primite în ultimele săptămâni

datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

PSD este de părere că plafonarea prețurilor la energie ar trebui să se întâmple cât mai repede, pentru a se evita un dezastru la plata facturii, mai ales atunci când vorbim despre consumatorul casnic. „În toate organizațiile județene, membrii PSD le vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori”, au scris cei de la PSD.

PSD: „Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români”

PSD a transmis, de asemenea, că oricine este de acord cu această inițiativă poate semna la această adresă. „Proiectul PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil”, au mai spus aceștia.

Potrivit comunicatului transmis de social democrați, varianta PSD ar oferi românilor șansa de a reduce cu până la 43% prețurile la energie față de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea prețului mediu al energiei în perioada martie-septembrie.

„Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă din Diaspora, Codruța Filip, membru PSD care a organizat un protest simbolic împotriva creșterii facturilor la energie în fața Parlamentului European din Strasbourg. O contribuție importantă a venit și din partea europarlamentarilor social-democrați care au inițiat o rezoluție solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluții concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici”, au mai scris ci de la PSD.

Citește și: Barna: „Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”

Articolul precedentBarna: „Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”
Articolul următorPartidul Vadimist Român, noua intrare pe scena politică românească
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.