Barna: „Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”

Social democrații au depus moțiunea de cenzură imediat după decizia CCR privind conflictul dintre Parlament și Executiv.

Dan Barna, co-președintele USR PLUS, a explicat la RFI că formațiunea pe care o reprezintă va vota „moțiunea care ajunge prima la vot”, cu precizarea că determinat este obiectivul politic, nu instrumentul, subliniind ideea debarcării lui Florin Cîțu. Mai mult, Barna a fost critic și la adresa social democraților, despre care spune că în ultima vreme au cam făcut balet, în declarații, precizând că „ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”, în contectul în care moțiunea PSD a fost depusă imediat după decizia CCR privind conflictul dintre Parlament și Executiv.

„A fost o decizie ieri (n.r.  marți) a Biroului Național al USR PLUS, o decizie în unanimitate, vom vota orice moțiune, moțiunea care ajunge prima la vot va avea susținerea noastră. În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîțu a decis să ne împingă afară din coaliție, am spus că acest premier nu mai are susținerea USR PLUS. Am fost consecvenți în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susținem pe premier, ba că nu îl susținem, cum face PSD de aproape o lună și jumătate”, a afirmat Dan Barna, la RFI, completând că USR PLUS se află în aceeași poziție din momentul în care Florin Cîțu a ales să arunce România în criza politică.

Totodată, Barna a a precizat că deja este vizibil un „USL activ, am văzut un PNL-PSD cot la cot, braț la braț, chiar am văzut o declarație a fostului președinte PNL, foarte plastică, spunând că PSD nu și-a apărat niciodată propriii premieri așa cum îl apără pe Florin Cîțu”.

Mai mult, că „ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”, a mai spus Barna, subliniind că nu ar fi nimic exclus, ba chiar că acest lucru va confirma dacă România are Guvern minoritar/Guvern PNL-PSD.

Moțiunea PSD va fi citită joi, 30 septembrie, de la ora 14.00, iar votul va avea loc marți, 5 octombrie. Între timp, moțiunea USR PLUS și AUR încă își „caută calea” de a ajunge și ea la vot, aceasta fiind citită încă din 9 septembrie.

Dacian Cioloș îl vede pe Cîțu ca un premier în agonie

Articolul precedentMinistrul Sorin Cîmpeanu vrea să țină școlile deschise și peste pragul de 6 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorPSD cere plafonarea prețurilor la energie