Partidul Vadimist Român, noua intrare pe scena politică românească

„Cei care încearcă să utilizeze numele Vadim în interes electoral să renunțe la această intenție și să își facă loc în politica mare cu numele lor, cu partidelor lor, cu propriile puteri”.

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia va intra în politică, iar lansarea oficială a Partidului Vadimist Român (PVR) va avea loc în 2022. Astfel, cei care consideră că se pliază pe principiile PVR pot adera la acesta, printr-un mail făcut public de Lidia Vadim Tudor, pe Tribunul.

„Încă de acum doi ani, am anunțat, în modul cel mai politicos posibil, că drumurile Revistei România Mare și ale Partidului România Mare s-au separat. A fost o decizie unilaterală, dar agreată de către toți cei care au fost convinși că pozițiile celor două părți sînt ireconciliabile. Și a fost liniște pe ambele maluri ale canalelor informaționale care ne separau. Chiar dacă mulți dintre cititorii revistei încă văd o viitoare împăcare, aceasta nu va exista, cu atît mai puțin în prezent, cînd cele două aripi ale PRM dovedesc o totală desprindere de realitate și, mai grav, de valorile pe care Corneliu Vadim Tudor le-a promovat timp de mai bine de două decenii”, a transmis Lidia Vadim Tudor pe site-ul Tribunul.

Totodată a ținut să precizeze faptul că revista „România Mare” nu se va alătura proiectului PRV, avertizându-i în același timp pe cei care ar folosi numele „Vadim” în interes electoral să renunțe la această intenție și „să își facă loc în politica mare cu numele lor, cu partidelor lor, cu propriile puteri”.

Mai mult, celor care i-au condamnat familia pentru neimplicare în acțiunilor unor foști PRM-iști, le-a transmis că este nevoie „să înțeleagă că valorile naționaliste pe care Vadim le-a apărat chiar cu prețul vieții sale nu au fost și nici nu sînt împărtășite de către actuala conducere. De-a lungul timpului au demonstrat că nu doresc să ofere electoratului naționalist nimic altceva decît multe vorbe goale, trădînd PRM-ul, valorile sale”, a mai precizat Lidia Vadim Tudor.

De asemenea a făcut public și faptul că de la momentul anunțului privind înființarea PVR, în 2020, au fost transmise încurajări, dar și critici.

 Am primit o mulțime de gînduri bune, sprijin și încurajări. Nu știm dacă acestea se vor transforma într-un sprijin efectiv, trup și suflet, sau financiar, așa cum ne așteptăm. Mai ales că ne dorim să cooptăm în această mișcare și tineri, care să poată duce mai departe această „povară“ a înțelepciunii patriotice. Am primit, însă, și altfel de ,,încurajări”, la care, evident, nu dorim să răspundem individual, pentru simplul motiv că nu are sens să ne pierdem vremea cu cei care au o altă viziune asupra lumii. Vom oferi 10 principii de la care pornim pe acest drum. Cine crede în ele și dorește să adere este binevenit. Dar cine consideră că aceasta este o ocazie de a promova ideile sale personale sau ale vreunui partid, este din start exclus.

a scris Lidia Vadim Tudor, pe Tribunul.

Lidia Vadim Tudor: „Dorim să ne construim propriul drum, care știm că nu va fi foarte ușor”

Fondatoarea PVR, Lidia Vadim Tudor este realistă cu provocările pe care le are în față, dar mai ales cu „greutatea” pe care numele tatălui său o aduce partidului. De altfel, a ținut să sublinieze încă din capul loculuic că se așteaptă la un drum foarte greu, dar pe care și-l dorește să fie „propriul drum”, nu al altora.

„Nu dorim să transformăm ceea ce începem acum într-o acțiune fără rost, așa cum vedem că se întîmplă în Parlament, de exemplu. Noi venim spre dumneavoastră cu un set de principii pe care dorim să le dezbatem, să le îmbunătățim, să le împachetăm într-un program, și să le implementăm. Acesta este singurul obiectiv. Dorim să ne construim propriul drum, care știm că nu va fi foarte ușor.

Privind din alt unghi, am observat că mulți sînt cei care demonetizează mișcările naționaliste cu fel și fel de replici simple, pe care nici măcar ei nu le înțeleg, insistînd să ne convingă cît de rău este să fii naționalist. Pentru acestia noi nu avem nici un fel de leac, susțin asta din convingere.

Lăsînd la o parte toate aceste mici neajunsuri, vă spunem, dragii noștri patrioți, care doriți să ne urmați în acest demers, că drumul la care ne înhămăm este unul dificil, plin de piedici, dar, cu cît este mai grea o sarcină, cu atît este mai frumoasă izbînda”, a mai transmis Lidia Vadim Tudor.
Cum scena politică românească se află într-un moment de criză nu ar fi de mirare ca partidele cu „greutate”, date cum este cazul de față de numele unui om politic, să ofere surprize la alegerile din 2024.

Barna: „Ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la votul ei”

Articolul precedentPSD cere plafonarea prețurilor la energie
Articolul următorSe strânge lațul: numai 5 locuri libere la ATI