Se strânge lațul: numai 5 locuri libere la ATI

Incidența în Capitală a ajuns, astăzi, la 6,33 la mia de locuitori, iar la ATI nu mai sunt locuri

foto: Europa FM

Situația de la secțiile ATI devine din ce în ce mai gravă. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că la nivel de țară există 1.374 de locuri la terapie intensivă. Partea proastă este că, în momentul de față, numai 5 dintre acestea mai sunt libere.

GCS: „În data de 29 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19”

Grupul de Comunicare Strategică a mai spus, de asemenea, că 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări, iar Bucureşti ar fi avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

„Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, ”, a mai transmis, astăzi, Grupul de Comunicare Strategică, potrivit News.ro.

Toate acestea, în condițiile în care numai în București, astăzi a fost atinsă o incidență record, de 6,33 la mia de locuitori, ceea ce schimbă restricțiile, în mod automat. Astfel, persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5:00 până la ora 20:00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere.

Citește și: Partidul Vadimist Român, noua intrare pe scena politică românească

Articolul precedentPartidul Vadimist Român, noua intrare pe scena politică românească
Articolul următorIulian Bulai, în armură strălucitoare: ”Voi lupta pentru a menține școlile deschise”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.