Silviu Crângașu, actualul director interimar al Clubului Sportiv Activ Prahova Ploiești, este unicul candidat la concursul pentru funcția de șef al clubului din subordinea Consiliului Județean Prahova.

Numit în luna mai director interimar, Crângașu și-a depus fără nicio problemă dosarul pentru concursul care îi era dedicat, fără ca cineva să sesizeze ilegalitatea.

CITEȘTE ȘI Concurs cu dedicație pentru angajarea directorului clubului de handbal al CJ Prahova

Consiliul Județean Prahova a publicat pe siteul instituției…rezultatul selecției dosarelor și pe cel al probei scrise. Actualul interimar nu a fost foarte pregătit, reușind să obțină doar 86 de puncte, din cele 100 posibile, semn că fie a fost emoționat, fie nu a învățat suficient.

Urmează interviul care va avea loc pe data de 8 octombrie, dar cum este unicul candidat pentru un post bine plătit din bani publici, nu va fi nicio problemă.

În mod normal, Agenția Națională a Funcționarilor Publici ar fi trebuit să se sesizeze în legătură cu această încălcare grosolană a legislației în vigoare, pentru că în întreg județul Prahova nu există decât o singură persoană care să întrunească exact condițiile de angajare solicitate de Consiliul Județean: absolvent de facultate de sport și master în administrație publică. Cum singurul master în administrație publică din România se organizează la UPG Ploiești, este greu de crezut că cineva termină facultatea de sport la București, Brașov sau Timișoara și în loc să urmeze un program de masterat în domeniul respectiv, vine fix la Ploiești pentru a se perfecționa în administrație.

Într-o țară normală, un astfel de concurs ar fi fost anulat imediat și reorganizat pe criterii reale, pentru că județul Prahova are o mulțime de sportivi de top care ar fi putut conduce clubul sportiv al Consiliului Județean Prahova. Spre exemplu între Gabriela Szabo, directorul CSM București, și Silviu Crângașu, directorul Clubului Activ Prahova Ploiești este diferență ca de la Pământ la Lună!

Dar cine este Silviu Crângașu și ce îl face atât de special, încât să fie teleportat într-un post plătit cu peste 10.000 de lei din bani publici, în timp ce deține și o altă funcție, plătită tot din bani publici: cea de președinte al Asociației Județene de Fotbal Prahova. Spunem că și jobul de la AJF Prahova este plătit tot din bani publici, deoarece 95% dintre echipele de fotbal din județul Prahova înscrise în campionatele organizate de instituția condusă de Crângașu sunt finanțate de primării.

Crângașu este de 20 de ani președinte al AJF Prahova și este un veritabil traseist politic. A sărit din barca Grațielei Gavrilescu, fostul ministru ALDE al Mediului, în cea a ex senatorului PSD Emanoil Savin, dar a făcut câteva escale și la PMP, după care și-a readus aminte că este liberal, așa că a devenit apropiat al lui Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și primvicepreședinte al PNL la nivel național.

A fost consilier personal al fostului primar al Ploieștiului, Adrian Dobre, și a ocupat funcția de director al CSM Ploiești. În mandatul său, antrenorii și sportivii de la clubul sportiv al Primăriei Ploiești au avut parte de cea mai cruntă criză financiară, fiind neplătiți timp de șase luni, pe motiv că nu au contracte legale. Mai mult, Crângașu a reușit să desființeze (oficial din lipsă de fonduri), echipa de handbal fete a CSM Ploiești, echipă care la acel moment era calificată în EHF Cup. Acum, același Silviu Crângașu va gestiona handbalul de la Consiliul Județean Prahova și a început prin concedierea antrenorilor și a majorității jucătoarelor.

Așteptăm și rezultatul interviului, pe care Silviu Crângașu l-ar putea pica, fiind prea ocupat să gestioneze și handbalul, dar și fotbalul din județul Prahova.









Rezultatul selectiei dosarelor pentru inscrierea la concursul de la CJ Prahova

Articolul precedentRomânia riscă să rămână fără păduri în următorii 20 de ani
Articolul următorCioloș vede în plafonare, o soluție-miracol pe termen scurt
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...