C’est fini la comedie: Procesul lui Tăriceanu poate începe. ÎCCJ a acceptat probele DNA

Decizia nu este una definitivă

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, nu are, cu siguranță, o zi prea bună astăzi. Un judecător de la ÎCCJ a stabilit începerea judecării acestuia pentru fapte de mare corupție și a acceptat probele aduse de DNA împotriva lui Tăriceanu. De menționat, totuși, că decizia nu este una definitivă, astfel că fostul politician încă mai are o șansă de a scăpa „basma curată”.

Cererea de ignorare a dovezilor aduse de DNA, a lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost repinsă

„Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr.668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Sec?ia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii.

Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 157 lei, rămâne în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, astăzi, 7 octombrie 2021”, se arată în minuta deciziei de astăzi.

În concluzie, cererea lui Călin Popescu Tăriceanu a fost respinsă, astfel că, până la o nouă decizie, procesul de mare corupție împotriva acestuia poate începe.

Citește și: Popularitatea lui Iohannis: de la cel mai apreciat președinte de pe Facebook, la aproape cel mai hulit

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, anunțau procurorii DNA, în data de 25 ianuarie 2021.

Articolul precedentCioloș, reacție la atacurile președintelui Klaus Iohannis
Articolul următorPrimari și aleși locali PSD din Galați au protestat împotriva Guvernului Cîțu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.