Protest PSD în fața Prefecturii Galați, sursa foto: Facebook

Primarii au ieșit în fața Prefecturii Galați să protesteze împotriva modului în care au fost distribuiți banii către primării de către Guvernul Cîțu. Aleșii locali  se tem că nu vor reuși să plătească iluminatul public, încălzirea și asistența socială.  

La protest a fost prezent și președintele Consiliului Județean Galați, Fotea Costel. Cei prezenți în fața Prefecturii susțin că primăriile conduse de PSD au primit 0 lei, iar banii au fost împărțiți între administrațiile conduse de PNL.

Sumele au fost acordate discreționar, iar primarii comunelor care l-au susținut pe Cîțu la congres au primit cele mai mari sume. De asemenea, localitățile unde primarii fac parte din USR nu au primit nici un leu. În această situație se află și Timișoara.

Un miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului a fost alocat pe ”ochi frumoși”

Costel Fotea a precizat că județul Galați nu a primit nici măcar 1 milion de euro, iar 18 comune ale PNL-ului au fost ”recompensate” pentru susținerea față de Cîțu. ”Au dat aseară au dat o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoții”, relatează Antena3.  

Un primar din județ susține că banii au fost dați pe criterii politice, iar locuitorii comunei pe care o conduce vor avea mari probleme în următoarele luni din cauza că Guvernul nu a alocat nici un ban primăriei. Aleșii locali au de gând să facă solicitări Prefecturii pentru alocarea de fonduri, în vederea cofinanțării proiectelor, a școlilor și asistenței sociale.

Prefectul a primit o notă de protest la finalul manifestației care a adunat aproximativ 100 de aleși locali și primari PSD din județul Galați.

Nu doar primăriile PSD au rămas fără bani, ci și comunele unde USR conduce. Cel mai bun exemplu e reprezentat de Timișoara, oraș ce a primit 0 lei de la stat. Primarul Dominic Fritz a declarat că „ miroase a răzbunare politică” și nu înțelege ce vină au timișorenii pentru ce se întâmplă la București.

Edilul a postat pe pagina sa de Facebook că Timișoara, Dumbrăvița, Cenad și Foeni nu au primit nici un leu din partea Guvernului. Amintim că primăriile sunt conduse de către USR.

Timișoara nu a primit nici un leu din Fondul de rezervă al Guvernului

Articolul precedentC’est fini la comedie: Procesul lui Tăriceanu poate începe. ÎCCJ a acceptat probele DNA
Articolul următorLia Olguța Vasilescu simte că premierul îi sabotează primăria: „Anul acesta va fi un an dezastruos”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.