Lia Olguța Vasilescu simte că premierul îi sabotează primăria: „Anul acesta va fi un an dezastruos”

„Aici s-a ajuns, aici ne-a adus această guvernare”, s-a revoltat edilul Municipiului Craiova

Foto: ZF.ro

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, s-a revoltat, la rândul ei, în urma deciziei Guvernului de a aloca bani „pe ochi fumoși”. „Domnul Cîţu şi-a plătit datoriile către primarii care l-au susţinut la Congres. Nu vom mai putea asigura plata asistenţilor personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sume, obligaţie legală”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu ar fi cerut 7 milioane de lei de Guvern

Edilul Craiovei a mai spus că ar fi cerut de la Guvern suma de 7 milioane de lei, bani din care ar fi putut rezolva problema transportului în comun gratuit pentru elevi, dar nu a primit nimic. În plus, aceasta reamintește că Legea Educației garantează acești bani, însă cu toate astea, legea nu a fost respectată de Executivul condus de Florin Cîțu.

În acest sens, Lia Olguța Vasilescu a precizat că are intenția ca la sfârșitul anului să facă o rectificare negativă, cu alte cuvinte să renunțe la toate investițiile de acest an, sugerând că nu are de ales.

Aceasta s-a arătat sceptică cu privire la proiectele derulate anul acesta, an pe care îl cataloghează ca fiind unul dezastruos, „pentru că nu putem asigura plata persoanelor cu handicap. Aici s-a ajuns, aici ne-a adus această guvernare. Nu vreau să mă gândesc, de la 1 ianuarie, ce bombă socială va fi în toată ţara, în ceea ce priveşte achitarea facturilor de întreţinere, pentru că de la 1 ianuarie nu vom mai avea posibilitatea legală, noi, municipalitatea, să subvenţionăm preţul la gigacalorie”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Citește și: C’est fini la comedie: Procesul lui Tăriceanu poate începe. ÎCCJ a acceptat probele DNA

Articolul precedentPrimari și aleși locali PSD din Galați au protestat împotriva Guvernului Cîțu
Articolul următorGabriel Pleșa : ”Un fleac, ne-au mazilit. Sau cel puțin asta își închipuie Cîțu”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.