Gabriel Pleșa ( USR PLUS), primar Alba Iulia, sursa foto: Gândul.ro.

Edilul de la Alba Iulia susține că ceea ce a făcut Guvernul Cîțu reprezintă un abuz, iar modul în care s-au împărțit fondurile este nedrept. De asemenea, Gabriel Pleșa a scris pe pagina sa de Facebook că împărțirea fondurilor a fost exclusiv politică.

Chiar dacă Consiliul Județean Alba și Instituția Prefectului au cerut 156 de milioane de lei, Guvernul a repartiza județului Alba peste 36,5 milioane de lei.

”Marele împărțitor-rectificator bugetar” Cîțu, cum îl descrie Gabriel Pleșa pe prim-ministru, îl acuză că toate deciziile au venit din ”pix și numai pe baza apartenenței politice a primarului”.

Gabriel Pleșa: ”Asta a ajuns săraca națiune, să primească din fărâmiturile aruncate din mers”

Edilul a mai scris în postarea sa că proiectele pe fonduri europene ar fi fost realizabile dacă primaria primea suma necesară confinanțării lor. Suma cerută de către primărie a fost de 19.532.000 de lei. Cu toate acestea, edilul a transmis un mesaj clar prim-ministrului și l-a asigurat că atât Alba Iulia cât și comuna Lupșa se vor descurca prin ” munca lor”.

”Florin Cîțu nu va rezista politic, în timp, să mai vadă acest lucru” a scris pe contul său de Facebook, primarul din Alba Iulia.

Din cele 41 de localități conduse de primari USR, doar cinci au primit finanțare de la guvern cu sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei. În ședința de miercuri seară, guvernul a decis alocarea a 1.010.966.000 lei către 2756 de primării.

Deciziile Guvernului Cîțu a scos oamenii în stradă

Mai mulți primari și aleși locali din județul Galați au ieșit în stradă să protesteze împotriva distribuirii banilor către primării de Cîțu. Primarii PSD susțin că primăriile pe care le conduc nu au primit nici un leu din Fondul de rezervă și susțin că totul este politic. Pe de altă parte, primarii PNL care l-au susținut pe Cîțu pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal au primit bani.

Criza politică declanșată de demiterea Guvernului Cîțu continuă, iar șeful statului a anunțat că luni vor avea loc primele consultări în vederea formării unui nou executiv. Conducerea USR e de acord cu refacerea coaliției, dar cu un alt prim-ministru.

Primari și aleși locali PSD din Galați au protestat împotriva Guvernului Cîțu

Articolul precedentLia Olguța Vasilescu simte că premierul îi sabotează primăria: „Anul acesta va fi un an dezastruos”
Articolul următorPacienții de la secția ATI a Spitalului Foișor au fost evacuați.Oamenii pleacă mai bolnavi decât s-au internat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.