Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

După ce la mai mulți pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți, inclusiv la pacienții cu COVID-19, reprezentanții spitalului au decis evacuarea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București.

Spitalul Foișor are doar două locuri alocate pacienților de COVID-19 la ATI, din totalul de 28. La momentul evacuării, spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați. Reprezentanții spitalului au mai precizat că s-a impus evacuarea pentru nebulizare.

”A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, precizează spitalul, relatează hotnews.ro.

A doua oară are loc evacuarea Secției ATI de la Spitalul Foișor

Toți pacienții evacuați sunt tratați în condiții de maximă atenție, iar internările pacienților care nu reprezintă urgențe medicale a fost oprită. Pacienții internați în spital pot dezvolta, în timpul spitalizării, infecții nosocomiale.

Nu este prima dată când pacienții Spitalului Foișor au fost evacuați. În luna aprilie a anului curent, Raed Arafat a anunțat că unitatea spitalicească va deveni spital suport COVID.

Mulți dintre pacienți erau din afara Bucureștiului și au fost trimiși acasă sau mutați în alt spital. În acea perioadă, Arafat a declarat că decizia a fost luată cu câteva ore înainte, semnând ordinele de detașare a personalului medical. În luna mai, Ioana Mihăilă a anunțat că Spitalul Foișor a fost numit spital non-covid.

Miercuri seară, Raed Arafat a declarat că ordinul ce prevede suspendarea internărilor pentru pacienții cronici pentru 30 de zile nu închide spitalele, ci reprezintă un ajutor acordat resurselor disponibile în lupta cu coronavirus.

Pandemia de COVID-19 îngenunchează sistemul medical din România

Astăzi, 7 octombrie, conform datelor transmis de alerte.ms, la nivelul întregii țări există doar 1484 de paturi la ATI destinate pacienților infectați cu noul coronavirus. La nivel național sunt internate 1556 de persoane, record absolut până acum în țara noastră. Tot astăzi s-au înregistrat 14.467 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În spitale, numărul de persoane internate cu COVID-19 este de aproape 15.000. Din totalul pacienților internați, 417 sunt minori, iar 22 sunt la ATI. Din totalul de 282 de pacienți decedați, 260 erau nevaccinați.

Barna, despre situația de la spitalul „Foișor”: „E de preferat această situaţie în loc să explicăm de ce au murit oameni”

Articolul precedentGabriel Pleșa : ”Un fleac, ne-au mazilit. Sau cel puțin asta își închipuie Cîțu”
Articolul următorDan Barna s-a ales cu un dosar penal in rem
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.