Barna, despre situația de la spitalul „Foișor”: „E de preferat această situaţie în loc să explicăm de ce au murit oameni”

Copreședintele USR PLUS a sugerat că, dacă situația nu se ameliorează, ceea ce s-a întâmplat la „Foișor” s-ar putea repeta: „Când vezi că mai ai două paturi iei o decizie”

Vicepremierul și totodată liderul USR, Dan Barna, a vorbit, în cursul acestei zilei, în cadrul unui interviu, despre situația incredibilă de la Spitalul de Ortopedie „Foișor”, de vineri seara. Reamintim că în data de 9 aprilie, o serie de pacienți ai spitalului „Foișor” au fost mutați în alte spitale, ori, după caz, externați direct. Toată această procedură a avut loc imediat după lăsarea întunericului, acțiunea stârnind un val de nemulțumiri, însă și un protest spontan, în fața spitalului, în timp ce cadrele medicale transferau pancienții. Întrebat ce părere are despre ceea ce s-a întâmplat, Barna a spus, într-o primă instanță, că „dacă era tatăl meu sau mama mea şi mi-ar fi spus cineva: aici trebuie să amenajăm nişte paturi pentru că suntem la limita dintre viaţă şi moarte nu aş fi avut nicio problemă. Că era la prânz, că era dimineaţa, seara… E de înţeles. Asta spun”.

Dan Barna: „E o perioadă de război cu virusul. Nu e o perioadă în care toate lucrurile merg bine şi brusc luăm o măsură”

De altfel, vicepremierul și-a manifestat în repetate rânduri poziția de a-l susține, în continuare, pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, de data aceasta adăugând că „a fost o măsură luată într-o situaţie extremă şi probabil o să mai fie astfel de măsuri”, a mai spus Barna, în interviul acordat pentru Hotnews.ro.

Nimic nu e simplu sau uşor. Ceea ce a fost cu advărat regretabil şi greşit şi sper să nu se mai întâmple este faptul că s-a permis  de către forţele de ordine, jandarmi, cei care au organizat acolo, să ai peste un pacient pe targă care mergea spre ambulanţă să ai camere de filmat şi cetăţeni care se înghesuia acolo gură-cască

Dan Barna, într-un interviu acordat Hotnews.ro

Liderul USR sugerează că, pe viitori, există posibilitatea ca situația de la „Foișor” să se repete

„E posibil să mai fie astfel de decizii în care te uiţi cum stai cu locurile la ATI şi aşa mai departe. Sunt decizii pe flux continuu. Nimeni nu vrea să evacueze un spital. Când vezi că mai ai două paturi iei o decizie”, a completat acesta, adăugând că situația actuală a locurilor pentru bolnavii de Covid este una critică în acest moment, așa că uneori este de preferat să te adaptezi pe moment.

Dan Barna pare convins că între premier și ministrul Sănătății e un soi de pace și înțelegere

Articolul precedentContrabandă cu țigări în Portul Midia. Trei marinari egipteni, cercetați
Articolul următorIoan Cristian Stoica sau când ambiția e mai presus de lege
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.