Dan Barna s-a ales cu un dosar penal in rem

În momentul de față, DNA a declarat că se află în stadiul de strângere de probe, astfel că Barna nu este pus, în mod oficial, sub nicio acuzare

Dan Barna (Foto: Facebook)

DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) a confirmat astăzi: a început urmărirea penală in rem a lui Dan Barna, în ceea ce privește un proiect european ce a avut ca beneficiar una dintre firmele deținute de fostul lider USR PLUS, însă și de soția acestuia. În momentul de față, DNA a declarat că urmează procesul de strângere a probelor pentru a se afla dacă fapta de corupție de care e vizat Dan Barna este, sau nu, reală. Solicitarea inițială a fost formulată de DLAF.

Dan Barna, în atenția DNA

„Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în comunicatul DNA, potrivit News.ro.

În momentul de față se strâng probe pentru a se stabili dacă Barna se face vinovat de faptele de care este bănuit, în acest moment. „Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu simte că premierul îi sabotează primăria: „Anul acesta va fi un an dezastruos”

În data de 28 septembrie, fostul lider USR PLUS spunea că sesizarea DLAF către DNA ar avea la bază împrăștierea de știri negative la adresa la, la momentul respectiv aflându-se în conflict politic cu premierul Florin Cîțu. „Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani. Între timp, în iunie anul acesta DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există şi a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu am niciun fel de calitate în niciunul dintre dosare”, declara, în urmă cu câteva săptămâni, Dan Barna.

Articolul precedentPacienții de la secția ATI a Spitalului Foișor au fost evacuați.Oamenii pleacă mai bolnavi decât s-au internat
Articolul următorCiolacu: ”Mă deranjează că nu depășim aroganțele, cinismul”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.