Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Danemarca îi încurajează în permanență pe muncitorii români să aleagă un loc de muncă în regat, salariile ajungând și până 5.000 de euro.

Potrivit asociațiilor de români din Danemarca, în medie, aproximativ 5.000 de români ajung anual în regat. Mai mult, circa 80 % preferă să se stabilească acolo.

Consecință Brexit: Oamenii aleg să părăsească Anglia și să se mute în Danemarca

Sunt care vin din Anglia și se stabilesc aici sau mă mai întreabă despre cum este viața în Danemarca. Mă întreabă dacă merită să lase Anglia pentru Danemarca. Din punctul meu de vedere sunt foarte interesați de a-și găsi un loc de muncă aici”, a declarat Valentina Răduță, Asociaţia de Prietenie Româno-Daneză din Copenhaga.

Conform Mesajul.ro, mai bine de 40 % dintre românii ajunși în regat lucrează în ferme, 30 % în curățenie, în special în hoteluri. Alții aleg distribuția de ziare sau activitățile în construcții.

Până la 70 % din forța de muncă din Regatul Danez este constituită din români

Munca în domeniul construcțiilor este la mare căutare, mai ales că Danemarca a început lucrările de construcție la cel mai lung tunel submarin rutier și feroviar din lume, la granița cu Germania.

50, 60, 70 % din forța de muncă este constituită din români. Majoritatea sunt muncitori necalificați, dar care și-au dobândit o experiență în decursul anilor pe diferite șantiere, în restul Europei”, spune reprezentanta unui sindicat în domeniul construcțiilor.

Sumele trimise în România încep de la câteva sute, dar pot depăși 1.000 de euro/lunar

Salariile sunt atractive, iar oamenii au posibilitatea de a lucra în diverse domenii. Acest lucru se reflectă și în sumele pe care românii din Danemarca le trimit în țară, pentru a-și ajuta familiile.

Potrivit unei platforme de specialitate, transferurile au înregistrat o creștere de 100 % în septembrie, comparativ cu luna anterioară.

VIACristina Antal
Articolul precedentSorin Cîmpeanu susține că media infectărilor cu COVID-19 în școală este sub media națională
Articolul următorTrăim o criză a medicilor, continuată cu criza din cimitir: morții de Covid se îngroapă cu excavatorul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time