Sursă foto: Facebook - Florin Cîţu
Sursă foto: Facebook - Florin Cîţu

Florin Cîțu a declarat, luni, la Senat, că alianța cu PSD nu a fost „una normală”, motiv pentru care nu a susținut niciodată măsurile populare propuse de partenerii de coaliție.

Acesta a precizat că astfel de măsuri nu fac bine populației deoarece au efect de bumerang.

„Poate arată bine pe hârtie dar ele vor destabiliza şi vor distruge economia. Am văzut asta în 2017 – 2019”, a declarat fostul lider PNL.

Nicolae Ciucă ete favorit să devină noul președinte al PNL

De asemenea, președintele Senatului nu este sigur dacă liberalii care s-au opus alianței cu PSD o vor face în continuare.

„Cred că o vor face în continuare, sau, nu ştiu, poate s-au schimbat, acum vort merge lângă PSD, nu îmi dau seama”, e de părere Cîțu.

Totodată, oficialul a precizat că el a fost singurul care și-a dorit să facă reforme, să aducă România pe linia de plutire.

„S-a văzut foarte clar că apetitul pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administraţiei publice, lucruri pe care sunt bucuros că le-am băgat în PNRR, pentru că cei 30 de miliarde depind de aceste reforme, dar se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, a mai spus Cîţu, potrivit news.ro.

Întrebat dacă PNL o să mai aibă vreo șansă la alegerile care au loc peste 2 ani, Cîțu a precizat că acest lucru îl vor decide votanții, iar el va rămâne „același om înconjurat de principii și valori liberale.”

Reamintim că Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, în fața sediului PSD, că problemele interne din PNL nu ar trebui să afecteze coaliția și actul de guvernare. Mai mult, liderul social-democrat a avut mai multe discuții cu premierul Ciucă, precizând că totul este într-o „logică normală.

De asemenea, Ciolacu a amintit că în zilele următoare, coaliția va discuta despre schema de ajutor în zona economică, afirmând că unele variante au fost convenite cu membrii coaliției.

Pe 10 aprilie, PNL va hotărî cine va fi următorul președinte al partidului. Gheorghe Flutur a declarat astăzi că „cel mai riguros și ferm” candidat este premierul Nicolae Ciucă. Acesta, până în momentul actual, nu a anunțat că își dorește să preia conducerea partidului.

PNL, în căutarea primului lider hotărât și serios. Liberalii privesc spre Palatul Victoria

Articolul precedentO nouă lege interzice încălzirea teraselor din Franța
Articolul următorDistribuirea pastilelor de iod ridică semne de întrebare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.