Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Conform convenției pentru climă, se va interzice ca terasele amplasate în spațiul public din Franța să beneficieze de încălzire.

Terasele cafenelelor, barurilor şi restaurantelor din Franţa nu vor mai putea fi încălzite sau echipate cu aparate de aer condiţionat, odată cu intrarea în vigoare a unei legi concepute pentru a combate schimbările climatice, informează AFP, citat de Radio Eco Natura.

Decretul care implementează această decizie stipulează că de acum înainte ”folosirea pe domeniul public a sistemelor de încălzire sau de aer condiţionat ce consumă energie electrică şi funcţionează în exterior este interzisă”.

De asemenea, această lege se aplică inclusiv pentru cele care utilizează energie verde.

Barurile, cafenelele şi restaurantele ale căror terase sunt în întregime acoperite şi închise vor putea totuşi să le încălzească sau le răcorească prin intermediul unor instalaţii de climatizare

Decretul prevede, începând din data de 30 iunie, o amendă care poate să ajungă până la 1.500 de euro – sau 3.000 de euro în caz de recidivă – pentru persoanele fizice şi până la 7.500 de euro – sau 30.000 de euro în caz de recidivă – pentru persoanele juridice.

Sfârşitul teraselor încălzite în spaţiul public pare să fie, din păcate, inevitabil, în urma Convenţiei cetăţeneşti pentru climă de la sfârşitul anului 2019”, spun reprezentanţii principatului sindicat patronal din acest sector de activitate din Franţa, UMIH, într-un comunicat.

Din data de 16 februarie, autoritățile franceze au decis permiterea cetățenilor de a participa la evenimente, după ce valul cinci al pandemiei de COVID-19 se apropie de final.

Articolul precedentPNL, în căutarea primului lider hotărât și serios. Liberalii privesc spre Palatul Victoria
Articolul următorApetitul pentru reforme l-a lăsat fără funcție. Ce plan are Cîțu după Congres
Jurnalist full-time / Pesimist part-time