Sursa foto: Facebook/ PNL ( captură video)

Gheorghe Flutur a declarat, luni, pentru RFI, că premierul României Nicolae Ciucă „s-a integrat foarte bine în haina de prim-ministru”, afirmând că este  „un om ferm, hotărât, foarte serios, riguros, nu este un om conflictual.”

De asemenea, președintele interimar al PNL a mai spus că așteaptă să vadă dacă Ciucă va candida pentru funcția de președinte a PNL.

„Vom vedea opţiunea domniei sale, eu respect foarte mult performanţa, voinţa şi spiritul de echipă al lui Nicolae Ciucă”, a spus Flutur, potrivit RFI.

„Trebuie să convieţuim într-o coaliţie politică”

Totodată, președintele interimar al PNL a mai spus că cea mai bună soluție ar fi ca premierul Ciucă să fie și președintele partidului.

„Dacă ai fi singurul partid de la guvernare, ai putea să prioritizezi, poate, altfel lucrurile, dar atunci când e o coaliţie, pentru coerenţă, pentru a fi o legătură mai bună între ce decide coaliţia şi ce trebuie să pună în aplicare Guvernul, soluţia ca premierul să fie şi preşedinte de partid a arătat că este soluţia de durată şi care acordă stabilitate”, a mai spus oficialul.

De asemenea, Flutur a afirmat că PNL reprezintă un „partid dinamic” care vede ce nu merge și găsește soluții. Întrebat despre Florin Cîțu, acesta a precizat că „finațistul” are foarte multe părți bune, dar cea mai mare problemă a acestuia a fost comunicarea cu partidul. Mai mult, Flutur a spus că atunci când au pornit la drum, au pornit optimiști, dar pe parcurs s-a rupt acea legătură între șeful partidului și restul filialelor din țară.

„Problema cred că este a relaţiei cu partidul, cu baza partidului, cu filialele, de aici a venit şi această nemulţumire, poate, dacă mă întrebaţi pe mine, ar fi trebuit gestionată altfel”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Reamintim că pe 10 aprilie va avea loc Congresul extraordinar prin care PNL  va vota un nou președinte. Florin Cîțu și-a prezentat demisia în urmă cu două zile, iar viitorul lider liberal ar urma să fie Nicolae Ciucă.

Cu toate acestea, fostul liberal Ludovic Orban este de părere că Florin Cîțu a fost înlăturat de la conducerea partidului la comanda lui Iohannis, spunând că premierul evită să dea un răspuns cu privire la candidatura sa pentru funcția de președinte a PNL deoarece îi este teamă că va fi dat afară de „chiriașul de la Cotroceni.”

Citește și: Președintele Forța Dreptei susține că PNL a ajuns să fie un „partid captiv”

Articolul precedentParcul Național al Păcii: campanie de împăduriri la granița României cu Ucraina
Articolul următorO nouă lege interzice încălzirea teraselor din Franța
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.