Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan
Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a afirmat că autoritățile statului vor s-o compromită.

Declarația vine în contextul în care ea a fost aceea care a descoperit plagiatul lui Nicolae Ciucă.

Emilia Șercan a anunțat că, după data de 18 ianuarie a acestui an, când a dezvăluit faptul că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar putea fi plagiată, împotriva ei a fost declanșată o amplă campanie de kompromat.

Poliția Română a anunțat că au fost deschise deja trei dosare penale. Acestea privesc infracțiunile de amenințare, violarea vieții private și acces ilegal la un sistem informatic

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Emilia Șercan a declarat că ar fi ținta unei campanii orchestrate chiar de către autoritățile statului, prin care s-ar încerca „intimidarea și discreditarea” ei.

Autoritățile statului român au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea pe care, după ce am descoperit-o și reclamat-o, au încercat să o mușamalizeze! Am decis să denunț public acțiunile de discreditare și intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată.

Am decis acest lucru pentru că jucătorul-cheie în această operațiune este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul unei infracțiuni de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, iar ulterior a devenit baza unei ample operațiuni de kompromat”, a scris jurnalista pe contul de Facebook.

Jurnalista Emilia Șercan a precizat că a acordat timp organelor de cercetare penală – Parchet și Poliție – să ancheteze scurgerea de informații pe care a reclamat-o la data de 18 februarie 2022

Mai mult, Șercan a ținut să precizeze că timp de 45 de zile nu a fost audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care a reclamat scurgerea de informații.

În plus, timp de 19 zile, Parchetul și Poliția au refuzat să îi comunice numărul de înregistrare a dosarului penal.

Am decis să vorbesc public atât despre operațiunea de intimidare a cărei țintă sunt, cât și despre operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, derulată cu complicitatea conducătorilor unor instituții ale statului”, a scris, pe Facebook, Emilia Șercan.

Articolul precedentPlajele sălbatice din România, amenințate de spectrul comerțului!
Articolul următorRoșiile autohtone vor deveni un lux pentru mulți români!
Jurnalist full-time / Pesimist part-time