foto: mediacalarasi.ro

În stilul caracteristic, administrația locală din Călărași a încercat să ascundă imediat faptele de care se fac vinovați: neglijare animale, posibil furt și abuz în serviciu. Puteți(re)citi ce se întâmplă la Grădina Zoologică din Călărași aici. Imediat după ce reporterii au făcut publice aceste informații, edilul Marius Dulce și cosilierul său de „imagine”, Câju-Enache Octavian, s-au deplasat la fața locului și au început să „ascundă mizeria sub preș”. Efectul(?) Miroase și mai urât, având în vedere că nu se face „curățenie” generală. Concret, potrivit surselor noastre autorizate, lupoaica Luna pe care Ziarul de Investigații a prezentat-o leșinată de foame(la propriu) a fost hrănită aproape forțat cu mai multe găini.

Sub pretextul că este „apatică”, reprezentanții Primăriei Călărași au croit o poveste dramatică, pentru a se „scoate” în fața cetățenilor și a instituțiilor de control, care au fost sesizate, chiar de Instituția Prefectului.

Lupoaica Luna, nemâncătă

„Câteodată, este apatică și nu socializează”, au încercat să transmită prin intermediul Facebook, oficialii Primăriei Călărași.

Nu, domnilor, este chiar prea blândă pentru un lup. Ne-ar fi mâncat din mână dacă am fi încălcat regulamentul ZOO să ne apropiem mai mult și să o hrănim. Avem date sigure potrivit cărora, le dați să mănânce când vă amintiți, la fel cum procedați și cu muflonii.

Mai mult decât atât, chiar unii dintre anagajați au sesizat că nu este suficientă cantitatea de furaje pentru animale, deși instituția primește buget suficient pentru așa ceva.

O altă problemă, semnalată de site-ul mediacalarasi.ro, este cantitatea însemnată de păcură care s-a scurs în curtea ZOO, după ce două bazine care conțineau această substanță au fost tăiate și duse la fier vechi, la comanda actualei directoare, Valentina Blebea. La momentul tăierii s-a produs și un incendiu, stins(din fericire) de unii angajați.

Din informațiile noastre, zilele trecute au fost în control și unii reprezentanți ai Ministerului Mediului, urmând să comunice situația de la fața locului.

„Bombă ecologică” la Zoo Călărași?

Edilul Marius Dulce a avut grijă să dea comandă să se pună pământ peste tot, însă, noi am discutat cu specialiștii, iar zona trebuie ecologizată, nicidecum astupată doar cu pământ. În caz contrar, există riscul unui alt incendiu, care se poate considera și accident de muncă. La prima ploaie, păcura va ieși din nou la suprafață. Marius Dulce nu a fost capabil să aibă un punct de vedere oficial cu privire la aceste lucruri, ci doar a încercat să denatureze realitatea.

Revenim și cu alte informații de interes public din cadrul acestei instituții.

Articolul precedentBiserica Ortodoxă din Ucraina s-a separat de Patriarhia Rusă
Articolul următorAlertă: zeci de mine au fost amplasate în Marea Neagră 
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”