Foto: Facebook/Agent Green
Foto: Facebook/Agent Green

Într-un text publicat pe contul de Facebook, membrii Agent Green au precizat că munții Făgăraș reprezintă zona unde au loc cele mai multe tăieri ilegale de pe teritoriul României.

Anunțul a venit în urma știrii conform căreia un bărbat din Valea Iașului s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat, vineri, 27 mai, după ce jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos.

Agent Green: ”Sunt munții Făgăraș, zona cu cele mai multe tăieri ilegale sau cu cei mai curajoși oameni ai legii? Jandarmii de munte au prins ieri un nou transport ilegal, s-a confiscat camionul și s-a făcut dosar penal”

Cazul a avut loc în comuna Sălătrucu. Aici, jandarmii au observat un autocamion încărcat cu material lemnos. Mai mult, șoferul nu avea documente legale pentru transportul celor 11 metri cubi de rășinoase.

Dată fiind configurația traseului, atât autocamionul, cât și autospeciala de jandarmi au încetinit până la oprire, moment în care jandarmii au procedat la verificare legalității transportului. La solicitarea justificată a oamenilor legii, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul, întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție, cât și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici pentru întreprinderea demersurilor legale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Argeș.

Lemnele au fost confiscate, iar bărbatul a fost predat polițiștilor de la Secția 17 Tigveni

Conform comunicatului emis de IJJ Argeș, pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul sâvărșirii infracțiunii de transport fără documente de însoțire a materialului lemnos.

 ”Atât autocamionul marca Volvo, cât și cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn rășinoase au fost ridicate în vederea confiscării. Documentele întocmite în această cauză, cât și bărbatul au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 17 Tigveni pentru continuarea cercetărilor”, a mai transmis de IJJ Argeș.

Articolul precedentRusia ar putea facilita exportul cerealelor din Ucraina
Articolul următorHoții l-au lăsat pe un primar din Mehedinți fără suma de 100.000 de euro
Jurnalist full-time / Pesimist part-time