Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării
Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricţionat pentru protejarea zonei, a transmis Ministerul Mediului. Autoritățile au amplasat o barieră, deoarece întreaga zonă este monument UNESCO.

”În urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, inspectorii din ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au derulat mai multe acţiuni pentru a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervaţiei”, a transmis Ministerul Mediului.

Apelul Ministerului Mediului

Ministerul Mediului a comunicat că, deoarece aceste acţiuni nu au dat rezultate, personalul ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto. Bariera a fost securizată şi va fi verificată zilnic de inspectorii personalul ARBDD. ”Le reamintim tuturor localnicilor, turiştilor sau agenţilor economici că, atunci când se află pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au obligaţia să respecte fără echivoc legislaţia care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO”, a transmis reprezentanţii ministerului.

Un pui de pisică a fost salvat și adoptat de un pompier din Focșani

Articolul precedentMinistrul Adrian Chesnoiu: Producția agricolă din acest an va fi afectată de condițiile climatice
Articolul următorPremierul României, despre femeile aflate în poziții de management: ”Am constatat că există, cu adevărat, egalitate de gen”