Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Aflat în vizită la expoziţia organizată cu prilejul Innowave Summit, premierul Nicolae Ciucă a precizat că România se situează pe primul loc în Europa la numărul de femei aflate în managementul companiilor.

Acesta a dat ca exemplu Cluj-Napoca, explicând că municipiul poate deveni un model de bună practică la nivel naţional, având în vedere numărul doamnelor şi domnişoarelor implicate în proiecte de inovare, cercetare şi dezvoltare.

 ”Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne şi domnişoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanţa pe care o aveţi în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiţie şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că puteţi să deveniţi un model de bună practică pentru toate doamnele şi domnişoarele din ţară. România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor”, a afirmat Ciucă, potrivit Digi 24.

Premierul României le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează

Prin urmare, Ciucă a făcut o legătură directă între implicarea doamenlor și tot ceea ce și-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit declarațiilor, acesta este motivul pentru care prim-ministrul are toată încrederea că această zona a României este și rămâne un exemplu pentru întreaga țară.

Nicolae Ciucă: ”Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne şi cu domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, care au avut curajul să îşi asume să conducă şi un tanc”

Premierul a reamintit de experiența sa și de colaborarea pe care a avut-o, în mod constant, cu peroanele de sex feminin care și-au arătat, atât implicare, cât și curajul de a alege și a performa într-o activitate militară.

Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne şi cu domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, care au avut curajul să îşi asume să conducă şi un tanc şi un alt echipament tehnic de luptă, ceea ce înseamnă că am depăşit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri. Iată că pot să facă mult mai mult decât atât”, a mai spus Ciucă.

Articolul precedentMinisterul Mediului ia măsuri pentru protejarea unui monument UNESCO din Delta Dunării
Articolul următorRomânia are plaje premiate, dar incomparabile, din punct de vedere al calității, cu cele din Spania sau Grecia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time