Sursă foto: Facebook/Radio Eco Natura
Sursă foto: Facebook/Radio Eco Natura

România mai are de lucrat la capitolul turism, mai ales în ceea ce privește calitatea plajelor.

În timp ce Spania și Grecia au sute de plaje care atrag turiști din întreaga lume datorită calității apei și a serviciilor, țara noastră are doar șase plaje cu asemenea calități în sezonul turistic 2022.

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în 2022, doar șase plaje românești au cerut și au primit distincția „Steagul Albastru – Blue Flag”, cu o plajă în plus față de anul precedent.

Distincția a fost acordată din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu.

De asemena, juriul internațional al Fundației Europeane pentru Educația Mediului a stabilit că plajele din România care primesc steag albastru pentru sezonul turistic 2022 sunt următoarele:

  • „Vega Vintage” din stațiunea Mamaia;
  • „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari;
  • „Citadel” din Eforie;
  • „Azur” din Eforie;
  • „Phoenicia Blue View” din Olimp.

Spania și Grecia rămân statele cu cele mai atrăgătoare, mai curate și mai moderne plaje

În sezonul turistic 2022, Spania este din nou lider în topul plajelor cu steag albastru, cu nu mai puțin de 621, un nou record pentru iberici, din aproape 4.000.

În același timp, Grecia, una dintre cele mai căutate destinații de către români, s-a instalat pe locul al doilea cu 581 de steaguri, potrivit EFE, citată de Agerpres.

În Spania, Valencia este din nou regiunea cu cele mai multe plaje cu steag albastru, în timp ce numărul lor a crescut de anul trecut și în Andaluzia. Mai mult, conform Radio Eco Natura, Alicante întregește lista celor mai frumoase și curate plaje, potrivit The Olive Press.

Articolul precedentPremierul României, despre femeile aflate în poziții de management: ”Am constatat că există, cu adevărat, egalitate de gen”
Articolul următorAngajări în lanț, marca PNL: un inspector a ”oferit” locuri de muncă fostei, actualei concubine, dar și fiului acesteia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time